Hrnčekový makový koláč

Super rýchly a super jednoduchý, taký je tento makový koláč, ktorý zvládnete za pár minút. Recept je na plech o veľkosti 35*25cm. Na meranie som použila šálku s objemom 250ml.

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 1/2 šálka cukru
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 šálka hladkej múky
  • 1/1 šálky maku (nemletého)
  • 1/2 šálky kakaa
  • 1/3 šálky oleja
  • 1/3 šálky vody + 2 PL nutella
  • tmavá čokoláda na polevu + 2 PL oleja

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista.
  • Pridáme olej a šľaháme. Potom nutellu zalejeme vrelou vodou a premiešame. Necháme vychladnúť potom pridáme k zmesy.
  • Pridáme suché položky – múku, mak, kakao, prášok do pečiva a všetko dobre premiešame.
  • Nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 25- 30 minút pri 180C.
  • Na polevu si zohrejeme čokoládu s olejom a potom najeme na povrch mierne vychladnutého koláča. Nakrojíme a potom necháme vychladnúť.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]


  • Plnená viedenská roštenka

    Plnená viedenská roštenka

    Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:


  • Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *