Super rýchly a super jednoduchý, taký je tento makový koláč, ktorý zvládnete za pár minút. Recept je na plech o veľkosti 35*25cm. Na meranie som použila šálku s objemom 250ml.

Suroviny:
- 3 vajíčka
- 1/2 šálka cukru
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 šálka hladkej múky
- 1/1 šálky maku (nemletého)
- 1/2 šálky kakaa
- 1/3 šálky oleja
- 1/3 šálky vody + 2 PL nutella
- tmavá čokoláda na polevu + 2 PL oleja
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista.
- Pridáme olej a šľaháme. Potom nutellu zalejeme vrelou vodou a premiešame. Necháme vychladnúť potom pridáme k zmesy.
- Pridáme suché položky – múku, mak, kakao, prášok do pečiva a všetko dobre premiešame.
- Nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 25- 30 minút pri 180C.
- Na polevu si zohrejeme čokoládu s olejom a potom najeme na povrch mierne vychladnutého koláča. Nakrojíme a potom necháme vychladnúť.
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami
Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]
-
Plnená viedenská roštenka
Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:
-
Ľahký uhorkový šalát s cícerom
Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup: