Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny_Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny

Túto omáčku máte rýchlejšie hotovú ako sa stihnú uvariť cestoviny. Je krásne krémovitá a to celkom aj bez šľahačky. Výborná na rýchle varenie.

Suroviny:

  • Cestoviny
  • 2L vody +1 PL soli
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 2 PL masla
  • 2 PL hl. múky
  • Sušený cesnak, petržlén+ 2PL posekaných byliniek (pažítka, petržlen) na ozdobu
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Vodu necháme so soľou zovrieť a pridáme cestoviny. Necháme ich 8-10 minút variť do mäkka.
  • Do panvice dáme maslo s cesnakom pokrájaným na plátky a na nízskej teplote pečieme 2-3 minúty. Posypeme múkou a dobre premiešame.
  • Pridáme za 1 šálku vody z cestovín a dobre roztrepeme aby zanikli prípadné hrudky.
  • Už len dochutíme soľou, čiernym korením a posekanými bylinkami.
  • Keď sú cestoviny uvarené, zlejeme ich z vody a pridáme k omáčke. Dobre premiešame.
  • Na záver ešte dochutíme posekanými bylinkami.
  • Adventná súťaž o skvelé ceny

    Adventná súťaž o skvelé ceny

    Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]


  • Tekvicová krémová polievka

    Tekvicová krémová polievka

    Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:


  • Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:


  • Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:


  • Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*