Túto omáčku máte rýchlejšie hotovú ako sa stihnú uvariť cestoviny. Je krásne krémovitá a to celkom aj bez šľahačky. Výborná na rýchle varenie.

Suroviny:
- Cestoviny
- 2L vody +1 PL soli
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 2 PL masla
- 2 PL hl. múky
- Sušený cesnak, petržlén+ 2PL posekaných byliniek (pažítka, petržlen) na ozdobu
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Vodu necháme so soľou zovrieť a pridáme cestoviny. Necháme ich 8-10 minút variť do mäkka.
- Do panvice dáme maslo s cesnakom pokrájaným na plátky a na nízskej teplote pečieme 2-3 minúty. Posypeme múkou a dobre premiešame.
- Pridáme za 1 šálku vody z cestovín a dobre roztrepeme aby zanikli prípadné hrudky.
- Už len dochutíme soľou, čiernym korením a posekanými bylinkami.
- Keď sú cestoviny uvarené, zlejeme ich z vody a pridáme k omáčke. Dobre premiešame.
- Na záver ešte dochutíme posekanými bylinkami.
-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Tekvicová krémová polievka
Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:
-
Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut
Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]