Túto omáčku máte rýchlejšie hotovú ako sa stihnú uvariť cestoviny. Je krásne krémovitá a to celkom aj bez šľahačky. Výborná na rýchle varenie.
Suroviny:
- Cestoviny
- 2L vody +1 PL soli
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 2 PL masla
- 2 PL hl. múky
- Sušený cesnak, petržlén+ 2PL posekaných byliniek (pažítka, petržlen) na ozdobu
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Vodu necháme so soľou zovrieť a pridáme cestoviny. Necháme ich 8-10 minút variť do mäkka.
- Do panvice dáme maslo s cesnakom pokrájaným na plátky a na nízskej teplote pečieme 2-3 minúty. Posypeme múkou a dobre premiešame.
- Pridáme za 1 šálku vody z cestovín a dobre roztrepeme aby zanikli prípadné hrudky.
- Už len dochutíme soľou, čiernym korením a posekanými bylinkami.
- Keď sú cestoviny uvarené, zlejeme ich z vody a pridáme k omáčke. Dobre premiešame.
- Na záver ešte dochutíme posekanými bylinkami.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny
Túto omáčku máte rýchlejšie hotovú ako sa stihnú uvariť cestoviny. Je krásne krémovitá a to celkom aj bez šľahačky. Výborná na rýchle varenie. Suroviny: Postup:
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Videorecept – parená knedľa ako od babky
Celý recept nájdete tu Parená knedľa
Svieža hrnčeková pomarančová bábovka
Citrusové plody chutia výnimočne lahodne v koláčoch – či už citróny, pomaranče či limetka, ich aróma je neskutočná. Tentoraz som zvolila pomaranče a vytvorila z ních túto chutnú nadýchanú bábovku.
Krémová tekvicová polievka s krúpami
Táto polievka je fantasticky krémová vďaka pridaniu zemiakov a krúp, ktoré ju krásne zahustia. Nezabudnite tekvici a cibuľke dopriať dostatok času pri opekaní až začnú hnednúť. Oceníte neskôr na omnoho intenzívnejšej chuti polievky. Recept