Máte aj vy doma zásoby mrazeného ovocia? Ja mám vždy zopár sáčkov z letnej úrody, najmä drobné ovocie ako ríbezle, či egreše, ktoré počas leta nestíhame jesť, ma o to viac potešia cez zimu. Super na prípravu napríklad takýchto chutných rezov. Hrnček mal objem 250ml.

Suroviny na cesto:
- 3 vajíčka
- 1/2 hrnčeka kr. cukru
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 vanilkový pudingový prášok
- 1,5 hrnčeka hladkej alebo polohrubej múky
- 1/2 hrnčeka vody
Suroviny na plnku:
- 1 malé balenie šľahačkovej smotany
- 1/2 masla izbovej teploty (125g)
- 3PL pr. cukru
- 1 malé balenie jemného tvarohu (250g)
Suroviny na ovocnú zmes:
- 400g -500g mrazeného drobného ovocia
- 400ml vody
- 3PL kr. cukru
- 2 balenia tortového želé
Postup
- Trúbu si predhrejeme na 160C.
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďaľej šľaháme.
- Potom pridáme suché položky – múku, pudingový prášok, prášok do pečiva a na záver pridáme vodu. Vypracujeme hladké cesto.
- Cesto nalejeme na veľký plech vyložený papierom na pečenie a pečieme ca. 35 minút.
- Necháme vychlandnúť, potom umiestníme okolo cesta cukrárenckú obruč.
- Šľahačku si vyšľaháme do tuha. Maslo v inej miske prešľaháme s cukrom (je dôležité ho vyšľahať osobitne, inak by mohli ostať kusy masla v plnke). Potom spojíme maslo so šľahačkou ako aj tvarohom a vypracujeme hladkú plnku.
- Plnku nanesieme na koláč a zarovnáme povrch.
- Na záver si mrazené ovocie dáme do hrnca spolu s väčšinou vody, len trochu vody (asi 4 PL odložíme stranou. Pocukríme a necháme variť 5 minút.
- V studenej zvyšnej vode si vymiešame tortové želé a keď je už ovocie mäkkšie, tak prilejeme k zmesi a miešame až sa ovocná zmes zahustí.
- Necháme potom 10 minút chladnúť. Aź potom nanesieme na zákusok. Necháme následne aspoň hodinu tuhnúť v chladničke.
- Kdo chce, môže povrch ozdobiť roztopenou bielou čokoládou.
Ak vás môj recept zaujal, nezabudnite sa prihlásiť na odber newlstettra, kde budete dostávať rôzne BONUSY ako E-knihy s receptami, zľavy, kurzy varenia ZADARMO a aktuálne rozosielam odberateľom Tabuľku náhradných surovín, ktorú určite využijete skvelo pri varení, či pečení.
-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Tekvicová krémová polievka
Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:
-
Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut
Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]