Hrnčekové jablkové muffiny

Super jednoduché a krásne nadýchané, také sú tieto muffinky, ktoré sme dnes vyrábali s mojou malou slečnou. Množstvo vystačilo na 12ks. Na meranie som použila hrnček s 200ml.

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 1/2 šálka kr. cukru
  • 1/2 šálky oleja
  • 2 veľké jablká (alebo 3 malé)
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 pr. do pečiva
  • 1 šálka hladkej múky
  • (50g posekanej čokolády)

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Postupne za šľahania pridávame olej.
  • Pridáme múku, prášok do pečiva a vypracujeme hladké cesto.
  • Jablká postrúhame na hrubo a posypeme vanilkovým cukrom. Pridáme k cestu.
  • Na záver kdo chce môže posekať čokoládu na drobno a pridať k cestu.
  • Muffinový plech vyložíme košíčkami a do každého dáme rovnaké množstvo cesta.
  • Pečieme pri 180C ca. 25-30 minút do zlatista.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami

    Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]


  • Plnená viedenská roštenka

    Plnená viedenská roštenka

    Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:


  • Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Ľahký uhorkový šalát s cícerom

    Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *