Super jednoduché a krásne nadýchané, také sú tieto muffinky, ktoré sme dnes vyrábali s mojou malou slečnou. Množstvo vystačilo na 12ks. Na meranie som použila hrnček s 200ml.

Suroviny:
- 3 vajíčka
- 1/2 šálka kr. cukru
- 1/2 šálky oleja
- 2 veľké jablká (alebo 3 malé)
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 pr. do pečiva
- 1 šálka hladkej múky
- (50g posekanej čokolády)
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Postupne za šľahania pridávame olej.
- Pridáme múku, prášok do pečiva a vypracujeme hladké cesto.
- Jablká postrúhame na hrubo a posypeme vanilkovým cukrom. Pridáme k cestu.
- Na záver kdo chce môže posekať čokoládu na drobno a pridať k cestu.
- Muffinový plech vyložíme košíčkami a do každého dáme rovnaké množstvo cesta.
- Pečieme pri 180C ca. 25-30 minút do zlatista.
-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Tekvicová krémová polievka
Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:
-
Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut
Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]