Hrnčekové jablkové muffiny_ Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk

Hrnčekové jablkové muffiny

Super jednoduché a krásne nadýchané, také sú tieto muffinky, ktoré sme dnes vyrábali s mojou malou slečnou. Množstvo vystačilo na 12ks. Na meranie som použila hrnček s 200ml.

Suroviny:

  • 3 vajíčka
  • 1/2 šálka kr. cukru
  • 1/2 šálky oleja
  • 2 veľké jablká (alebo 3 malé)
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 pr. do pečiva
  • 1 šálka hladkej múky
  • (50g posekanej čokolády)

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Postupne za šľahania pridávame olej.
  • Pridáme múku, prášok do pečiva a vypracujeme hladké cesto.
  • Jablká postrúhame na hrubo a posypeme vanilkovým cukrom. Pridáme k cestu.
  • Na záver kdo chce môže posekať čokoládu na drobno a pridať k cestu.
  • Muffinový plech vyložíme košíčkami a do každého dáme rovnaké množstvo cesta.
  • Pečieme pri 180C ca. 25-30 minút do zlatista.
  • Adventná súťaž o skvelé ceny

    Adventná súťaž o skvelé ceny

    Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]


  • Tekvicová krémová polievka

    Tekvicová krémová polievka

    Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:


  • Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut

    Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:


  • Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed

    Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:


  • Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou

    Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*