Super jednoduché a krásne nadýchané, také sú tieto muffinky, ktoré sme dnes vyrábali s mojou malou slečnou. Množstvo vystačilo na 12ks. Na meranie som použila hrnček s 200ml.

Suroviny:
- 3 vajíčka
- 1/2 šálka kr. cukru
- 1/2 šálky oleja
- 2 veľké jablká (alebo 3 malé)
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 pr. do pečiva
- 1 šálka hladkej múky
- (50g posekanej čokolády)
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Postupne za šľahania pridávame olej.
- Pridáme múku, prášok do pečiva a vypracujeme hladké cesto.
- Jablká postrúhame na hrubo a posypeme vanilkovým cukrom. Pridáme k cestu.
- Na záver kdo chce môže posekať čokoládu na drobno a pridať k cestu.
- Muffinový plech vyložíme košíčkami a do každého dáme rovnaké množstvo cesta.
- Pečieme pri 180C ca. 25-30 minút do zlatista.
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
Hrnčeková čokoládová bábovka s jahodami
Začala sa jar a s nimi akosi automaticky v regáloch obchodov sú zrazu dostupné jahody i keď popravde sezóna jahôd v našom regióne ešte dlho nezačne a tak sú aj tie dostupne jahody skôr mdlé ako plné sladkej chuti. Preto ich rada používam do koláčov, kde sa im dá sladkosti […]
-
Plnená viedenská roštenka
Viedenská roštenka je tradičný pokrm, ktorý priprovovala už moja babka. Okrem jemného mäsa dostanete tiež krásnu krémovitú omáčku, ktorú môžete obohatiť o bylinky podľa vašej chuti. Suroviny: Postup:
-
Ľahký uhorkový šalát s cícerom
Tento šalát som prednedávnom skúsila na jednej oslave a doslova ma dostal. Nevedela som sa ho dojesť, i keď popravde mňa by nikdy nenapadlo kombinovať uhorky s cícerom, ale to bola dobrota. Suroviny: Postup: