Ryža Djuvec (bezmäsitá)

Ryža Djuvec (bezmäsitá)

Omrzelo vás už dokola pripravovať ryžu a radi by ste skúsili inú chuť? Táto ryža sa v Nemecku zvykne podávať k čevapčiči ale samozrejme, že ju možno servírovať aj inak. Pôvodom je tento pokrm z balkánu a väčšinou sa doňho pridáva aj mäso, čím už zvykne plnohodnotný pokrm. Ako prílohu sa mi ale žiada len bezmäsitá verzia. Dufam, že vám zachutí.

Ak sa chcete naučiť viac o prílohách, či už o ryži, bulguru, tarhoni, kuskusu a o tom, ako ich správne pripraviť, tak už čoskoro sa to budete môcť naučiť so mnou v mojej novej sérii kurzov o základoch varenia. Jej prvá časť sa bude venovať výlučne prílohám. Nezabudnite sa prihlásiť na odber Newslettru a dozviete sa viac.

Suroviny:

  • 1 šálka ryži (guľatá) – šálka s objemom 250ml
  • 1 cibuľa
  • 2 rajčiny, 1 červená paprika kápia
  • 1čl paprikového pretlaku alebo sušenej papriky
  • 1 šálka vody/vývaru
  • 1 šálka rajčinovej šťavy
  • soľ, čierne korenie, čili, sumak, kumín, cesnakový strúčik
  • 2PL masla/margarínu
  • 1 šálka hrášku, petržlenová vňať

Postup:

  • Ryžu dáme do misky, zalejeme vodou tak aby bola 2 cm nad jej povrch a dobre umyjeme. Dáme do sítaka necháme ju dobre odkvapkať.
  • Medzitým si pokrájame cibuľku a papriku na drobno a dáme ich do hrnca na troche oleja na stredne vysokej teplote pečieme. Kdo chce pridá tiež roztlačený cesnak.
  • Rajčiny rozpolíme a potom na strúhadle postrúhame na hrubo (všetko okrem šupky). Zmes pridáme k cibuľke a dochutíme čili, sumak a kumínom.
  • Keď sa rajčiny začnú lepiť na dno hrnca,, pridáme ryžu a tiež ju krátko opečieme. Pridáme tiež trochu masla alebo margarínu.
  • Keď sa aj ryža začne lepiť na dno hrnca, pridáme paprikový pretlak a zalejeme vodou/vývarom a rajčinovou šťavou.
  • Dochutíme soľou, čiernym korením a dobre premiešame. Takto pripravené necháme zovrieť, potom znížime oheň na minimum a dusíme 20 minút.
  • Posledné 2 minúty pridáme mrazený alebo čerstvý hrášok (neodporúčam veľmi konzervovaný iba ak nieje iná možnosť).
  • Na záver, kdo chce môže posypať ryžu posekanou petržlenovou vňaťou.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*