Na prípravu týchto chutných guličiek vám postačí jedno balenie medových plátov, netreba nič piecť. Sú vynimočné chutné, s intenzívnou príchuťou medu a karamelu.
Suroviny:
- 3 medové pláty
- 1/2 kondenzového mlieka (Salko)
- 2 PL masla izbovej teploty
- 1 PL medu
Postup:
- Medové pláty si najskôr rozomelieme mixérom alebo rozdrtíme na čo najjemnejšie. Aby som zamedzila väčším kúskom, použila som sítko z kovu, cez ktoré som vzniknutú masu preosiala, ale nieje to nutné.
- Odložíme si za malú šálku medových omrviniek stranou a potom pokračujeme spracovať zvyšné omrvinky.
- K tým pridáme med, salko, maslo a dobre premiešame.
- Potom formujeme rukami malé guľky (zmes je lepkavá, ale dá sa s ňou pracovať) a tieto potom pogúľame v zvyšných omrvinkách cesta, ktoré sme si dali do misky.
- Takto pripravené guľky necháme cez noc stáť v chlade.
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate
Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto? Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]
-
Cviklový šalát s fazuľou
Moja susedka ma vždy nanovo dokáže inšpirovať novými nápadmi na šalát. Volám ju šalátová kráľovna. Tak aj tento cviklovo- fazuľkový vznikol na spoločnej grilovačke a super nám zachutil. Suroviny: Postup:
-
Výborné jednohubky z červenej šošovice
Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy- chutné bezmäsité karbonátky plné aróm, k tomu chrumkavý šalát. Počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm. Originálne pocházdza tento pokrm z Turecka kde sa servírujú v šalátovom liste poliaté črstvým citrónom. Suroviny: Postup: Pozrite si aj ďaľšie nápady na bezmäsité a vegan […]
Pingback: Tri rôzne nepečené guľky - Marlenkové, Kokosové, Slivkové guličky- skvelé pohostenie - recepis.sk - Keď tradície chutia