Marlenkové guličky z medových plátov

Na prípravu týchto chutných guličiek vám postačí jedno balenie medových plátov, netreba nič piecť. Sú vynimočné chutné, s intenzívnou príchuťou medu a karamelu.

Suroviny:

  • 3 medové pláty
  • 1/2 kondenzového mlieka (Salko)
  • 2 PL masla izbovej teploty
  • 1 PL medu

Postup:

  • Medové pláty si najskôr rozomelieme mixérom alebo rozdrtíme na čo najjemnejšie. Aby som zamedzila väčším kúskom, použila som sítko z kovu, cez ktoré som vzniknutú masu preosiala, ale nieje to nutné.
  • Odložíme si za malú šálku medových omrviniek stranou a potom pokračujeme spracovať zvyšné omrvinky.
  • K tým pridáme med, salko, maslo a dobre premiešame.
  • Potom formujeme rukami malé guľky (zmes je lepkavá, ale dá sa s ňou pracovať) a tieto potom pogúľame v zvyšných omrvinkách cesta, ktoré sme si dali do misky.
  • Takto pripravené guľky necháme cez noc stáť v chlade.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • 5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate

    Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto?  Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]


  • Cviklový šalát s fazuľou

    Cviklový šalát s fazuľou

    Moja susedka ma vždy nanovo dokáže inšpirovať novými nápadmi na šalát. Volám ju šalátová kráľovna. Tak aj tento cviklovo- fazuľkový vznikol na spoločnej grilovačke a super nám zachutil. Suroviny: Postup:


  • Výborné jednohubky z červenej šošovice

    Výborné jednohubky z červenej šošovice

    Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy- chutné bezmäsité karbonátky plné aróm, k tomu chrumkavý šalát. Počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm. Originálne pocházdza tento pokrm z Turecka kde sa servírujú v šalátovom liste poliaté črstvým citrónom. Suroviny: Postup: Pozrite si aj ďaľšie nápady na bezmäsité a vegan […]


  • Tarte z rebarbory

    Tarte z rebarbory

    Rozhodla som sa spracovať rebarboru do tohto skvelého tarte. Keďže mám doma pár stravníkov, ktorý preferujú jahody, tak som spravila kombináciu oboch chuťovo príbuzných kamarátov :), takto si každý mohol vybrať kúsok podľa chuti. Ale samozrejme, že sa môžete rozhodnúť aj pre čisto rebarborovú verziu. Suroviny na cesto: Suroviny na […]


One Comment

  1. Pingback: Tri rôzne nepečené guľky - Marlenkové, Kokosové, Slivkové guličky- skvelé pohostenie - recepis.sk - Keď tradície chutia

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *