Na prípravu týchto chutných guličiek vám postačí jedno balenie medových plátov, netreba nič piecť. Sú vynimočné chutné, s intenzívnou príchuťou medu a karamelu.
Suroviny:
- 3 medové pláty
- 1/2 kondenzového mlieka (Salko)
- 2 PL masla izbovej teploty
- 1 PL medu
Postup:
- Medové pláty si najskôr rozomelieme mixérom alebo rozdrtíme na čo najjemnejšie. Aby som zamedzila väčším kúskom, použila som sítko z kovu, cez ktoré som vzniknutú masu preosiala, ale nieje to nutné.
- Odložíme si za malú šálku medových omrviniek stranou a potom pokračujeme spracovať zvyšné omrvinky.
- K tým pridáme med, salko, maslo a dobre premiešame.
- Potom formujeme rukami malé guľky (zmes je lepkavá, ale dá sa s ňou pracovať) a tieto potom pogúľame v zvyšných omrvinkách cesta, ktoré sme si dali do misky.
- Takto pripravené guľky necháme cez noc stáť v chlade.
-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Tekvicová krémová polievka
Tekvica je tá univerzálna sezonálna zelenina, ktorú možno použiť na ktorýkoľvek chod, od predjedla až po dezert. V tomto recepte je pripravená vo forme lahodnej krémovitej polievky s dochutenej sladkou smotanou, ktorá jej dodá ešte intenzívnejšiu krémovitosť. Táto polievka je tak jednoduchá, že ju zvládne každý začiatočník v kuchyni. Suroviny: Postup:
-
Tagliatelle s parmezánovou omáčkou do 15 minut
Hľadáte rýchly recept na obed či večeru? Tento bezmäsitý pokrm vám určite zachutí a postačí vám na jeho prípravu len zopár minút. Samozrejme, že môžete zvoliť aj iný druh cestovín ako tagliatelle. Suroviny: Postup:
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]
Pingback: Tri rôzne nepečené guľky - Marlenkové, Kokosové, Slivkové guličky- skvelé pohostenie - recepis.sk - Keď tradície chutia