Kysnuté banánové lievance Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_slovensko

Kysnuté banánové lievance

Mám rada lievance s kysnutého cesta, tieto sú na rozdiel od pancakes mäkkučké ako vankúšiky a tentoraz som do nich použila zrelé banány. Veľká dobrota.

Suroviny:

  • 20g čerstvých kvasníc + 2PL cukru
  • 500ml mlieka
  • 250g polohrubej múky
  • 2 vajíčka
  • 50g cukru
  • 1 čl soli
  • 3 zrelé banány
  • 1 vanilkový cukor

Postup:

  • Začneme najskôr prípravou kvásku. Na to si rozdrobíme kvasnice do misky, posypeme ich 1 polievkovou lyžicou cukru a dobre premiešame a necháme stáť 5-10 minúzt až vznikne kvások.
  • Do vysokej misky (naozaj na to treba väčšiu misku :)) si dáme mlieko , vajíčka a pridáme cukor, potom premiešame.
  • Potom pridáme múku, štipku soli a kvások.
  • Banány rozmágame a posypeme vanilkovým cukrom a škoricou a pridáme k cestu. Dobre premiešame.
  • Všetko dobre premiešame, prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme pri izbovej teplote pol hodinu oddychovať.
  • Potom na vymastenej panvici na strednom ohni pečieme lievance z oboch strán do zlatista ca. 3 minúty na každej strane.
  • Oheň by mal byť nastavený na nízkej teplote aby boli zvnútra pekne prepečené predtým než zvonku zhnedne.
  • Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


  • Skvelý čokoládový krém, ktorý každému zachutí len z 3 surovín

    Skvelý čokoládový krém, ktorý každému zachutí len z 3 surovín

    Tento čokoládový krém je skvelým doplnkom každej torty, zákusku či iného dezertu. Je to obdoba parížskeho krému, ktorý sa však pripravuje v kombinácii čoklády a kakaa a neskôr po vychladnutí šľahá do tohto krásne hladkého a nadýchaného krému, ktorý skvelo drží tvar. Všetko čo budete potrebovať sú 3 suroviny a […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*