Jablková detská výživa

Moja dcérka tento rok dosiahla vek keď som začala jej zavádzať kaše. Keďže je domáce ovocia na to najvhodnejšie, ale nie do nekonečna trvácne, snažila som sa tieto spracovať a zakonzervovať aby mala z nich čo najviac.

Suroviny (na ca. 700ml yré):

  • 1 kg jabĺk (6-7ks)
  • 100 ml vody
  • 1 PL cukru
  • pár kvapiek citrónovej šťavy

Postup:

  • Jablká ošúpeme, vyberieme jadierka a pokrájame na kocky.
  • Pridáme do hrnca a pokvapkáme citrónom.
  • Pridáme cukor a potom podlejeme trochou vody.
  • Hrniec privedieme do varu a potom hneď znížime na najnižšiu možnú teplotu, prikyjeme ho a necháme takto ešte 5-10 minút variť.
  • Potom jablká rozmixujeme ponorným mixérom.
  • Potom si steriliyujeme zaváraninové poháre (napríklad nad vrelou parou alebo v trúbe) a tieto potom naplníme ešte vrelým pyré.
  • Hneď uzavrieme deklom a potom obrátime hore dnom, tak aby pohár stál dole hlavou. Takto necháme vychladnúť, najlepšie prikryté dekou.

Môj tip

Aby bolo pridaného cukru čo najmenej, odporúčam použiť na pyré najmä sladké odrody jabĺk napíklad – Boskoop, Rabella. Tieto sú prirodzene sladké a tak možno pri nich použiť ešte menej pridaného cukru ako pri kyslastých druhoch jabĺk. Citrón dopomôže pyré zachovať jeho žiarivú farbu.
  • Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Mám pre Vás novinku, ktorá ma naozaj veľmi napĺňa radosťou a o ktorú sa chcem s vami podeliť. Po intenzívnych prípravách som pre Vás prichystala tento skvelý zápisník receptov, ktoré hádam ocení každá gazdinka, ktorá rada varí či pečie. Zápisník bude v predaji od 14.12.2022. Ak nechcete dovtedy čakať, môžete […]


  • Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kuracie Frikassee je obľúbený nemecký pokrm, ktorý je síce velmi lahodný ale tiež relatívne časovo náročný na prípravu. Toto tradičné nemecké jedlo sa pripravuje z kurčaťa, ktoré sa najskôr varí podobne ako na vývar, následne sa vývar zleje a kurča ošklbe z mäsa. Potom sa vyrobí z vývaru svetlá omáčka […]


  • Obložené chlebíčky, Canapes

    Obložené chlebíčky, Canapes

    Ak je niečo typické pre slovenskú kuchyňu a občerstvenie pre hostí, tak sú to práve obložené chlebíčky. Tieto možno pripraviť s maslom, majonézou či nátierkou podľa chuti ako základ a potom dozdobiť či už salámou, syrom alebo zeleninou. Pozrite si aj môj recept na paprikovú nátierku s kešu orieškami.


  • Orientálna šošovicová polievka

    Orientálna šošovicová polievka

    Táto šošovicová polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu. Túto aromatickú obdobu klasickej polievky vrelo […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *