Jablková detská výživa

Moja dcérka tento rok dosiahla vek keď som začala jej zavádzať kaše. Keďže je domáce ovocia na to najvhodnejšie, ale nie do nekonečna trvácne, snažila som sa tieto spracovať a zakonzervovať aby mala z nich čo najviac.

Suroviny (na ca. 700ml yré):

  • 1 kg jabĺk (6-7ks)
  • 100 ml vody
  • 1 PL cukru
  • pár kvapiek citrónovej šťavy

Postup:

  • Jablká ošúpeme, vyberieme jadierka a pokrájame na kocky.
  • Pridáme do hrnca a pokvapkáme citrónom.
  • Pridáme cukor a potom podlejeme trochou vody.
  • Hrniec privedieme do varu a potom hneď znížime na najnižšiu možnú teplotu, prikyjeme ho a necháme takto ešte 5-10 minút variť.
  • Potom jablká rozmixujeme ponorným mixérom.
  • Potom si steriliyujeme zaváraninové poháre (napríklad nad vrelou parou alebo v trúbe) a tieto potom naplníme ešte vrelým pyré.
  • Hneď uzavrieme deklom a potom obrátime hore dnom, tak aby pohár stál dole hlavou. Takto necháme vychladnúť, najlepšie prikryté dekou.

Môj tip

Aby bolo pridaného cukru čo najmenej, odporúčam použiť na pyré najmä sladké odrody jabĺk napíklad – Boskoop, Rabella. Tieto sú prirodzene sladké a tak možno pri nich použiť ešte menej pridaného cukru ako pri kyslastých druhoch jabĺk. Citrón dopomôže pyré zachovať jeho žiarivú farbu.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Hrnčekové čokoládové palacinky ala brownie pancake

    Hrnčekové čokoládové palacinky ala brownie pancake

    No na čo ma moje deti len neukecajú, minule videli niekde čokoládové palacinky a dnes, že by si som ich nemohla urobiť brownie ako palacinku? Tak som sa nechala zlomiť. Cesto bolo skvelé, chuť výborná, len to bolo časovo náročné. Aby sa nepripalovali ich bolo treba opekať pomaly, na najnižšej […]


  • Hrnčekové ovocné rezy z mrazeného ovocia

    Hrnčekové ovocné rezy z mrazeného ovocia

    Máte aj vy doma zásoby mrazeného ovocia? Ja mám vždy zopár sáčkov z letnej úrody, najmä drobné ovocie ako ríbezle, či egreše, ktoré počas leta nestíhame jesť, ma o to viac potešia cez zimu. Super na prípravu napríklad takýchto chutných rezov. Hrnček mal objem 250ml. Suroviny na cesto: Suroviny na […]


  • Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny

    Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny

    Túto omáčku máte rýchlejšie hotovú ako sa stihnú uvariť cestoviny. Je krásne krémovitá a to celkom aj bez šľahačky. Výborná na rýchle varenie. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *