Tento dressing pripravovala už moja babka a musím priznať že patrí k mojím obľúbeným – či už pri uhorkovom šaláte alebo papirkovom či rajčinovom, s týmto dressingom chutia šaláty proste vždy skvelo. Tak aj tento miešaný šalát z čínskej kapusty, skvelá príloha k mäsu.
Suroviny:
- 1/2 hlávky čínskej kapusty
- 1 (červená) cibuľa
- 2 červené papriky
- 1 mrkva
- 1/2 šalátovej uhorky
- trochu petržlenovej vňati
- 1 čl soli
- 200ml vody
- 2 PL cukru
- 2 PL octu
Postup
- Začneme prípravou marinády.
- Na to zmiešame vodu s octom a cukrom až sa cukor úplne roztopí.
- Kapustu postrúhame alebo pokrájame na tenké pásiky. Dáme ich do misky a osolíme.
- Mrkvu postrúhame na hrubo, papriku a uhorky pokrájame na plátky alebo na prúžky.
- Potom všetko vložíme do misky s kapustou a premiešame.
- Pridáme ešte cibuľku pokrájanú na prúžky ako aj petržlenovú vňať a potom zalejeme všetko marinádou. Opäť premkešame prípadne dochutíme čiernym korením.
- Už len necháme stáť po dobu pol hodiny až hodiny. Šalát tak dostane intenzívnejšiu chuť.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Jednoduché plundrované pagáče
Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]
-
Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’
Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]
-
Zemiakové placky z uvarených zemiakov
Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup: