Šalát z čínskej kapusty so sladko-kyslým dressingom

Tento dressing pripravovala už moja babka a musím priznať že patrí k mojím obľúbeným – či už pri uhorkovom šaláte alebo papirkovom či rajčinovom, s týmto dressingom chutia šaláty proste vždy skvelo. Tak aj tento miešaný šalát z čínskej kapusty, skvelá príloha k mäsu.

Suroviny:

  • 1/2 hlávky čínskej kapusty
  • 1 (červená) cibuľa
  • 2 červené papriky
  • 1 mrkva
  • 1/2 šalátovej uhorky
  • trochu petržlenovej vňati
  • 1 čl soli
  • 200ml vody
  • 2 PL cukru
  • 2 PL octu

Postup

  • Začneme prípravou marinády.
  • Na to zmiešame vodu s octom a cukrom až sa cukor úplne roztopí.
  • Kapustu postrúhame alebo pokrájame na tenké pásiky. Dáme ich do misky a osolíme.
  • Mrkvu postrúhame na hrubo, papriku a uhorky pokrájame na plátky alebo na prúžky.
  • Potom všetko vložíme do misky s kapustou a premiešame.
  • Pridáme ešte cibuľku pokrájanú na prúžky ako aj petržlenovú vňať a potom zalejeme všetko marinádou. Opäť premkešame prípadne dochutíme čiernym korením.
  • Už len necháme stáť po dobu pol hodiny až hodiny. Šalát tak dostane intenzívnejšiu chuť.
  • Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Mám pre Vás novinku, ktorá ma naozaj veľmi napĺňa radosťou a o ktorú sa chcem s vami podeliť. Po intenzívnych prípravách som pre Vás prichystala tento skvelý zápisník receptov, ktoré hádam ocení každá gazdinka, ktorá rada varí či pečie. Zápisník bude v predaji od 14.12.2022. Ak nechcete dovtedy čakať, môžete […]


  • Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kuracie Frikassee je obľúbený nemecký pokrm, ktorý je síce velmi lahodný ale tiež relatívne časovo náročný na prípravu. Toto tradičné nemecké jedlo sa pripravuje z kurčaťa, ktoré sa najskôr varí podobne ako na vývar, následne sa vývar zleje a kurča ošklbe z mäsa. Potom sa vyrobí z vývaru svetlá omáčka […]


  • Obložené chlebíčky, Canapes

    Obložené chlebíčky, Canapes

    Ak je niečo typické pre slovenskú kuchyňu a občerstvenie pre hostí, tak sú to práve obložené chlebíčky. Tieto možno pripraviť s maslom, majonézou či nátierkou podľa chuti ako základ a potom dozdobiť či už salámou, syrom alebo zeleninou. Pozrite si aj môj recept na paprikovú nátierku s kešu orieškami.


  • Orientálna šošovicová polievka

    Orientálna šošovicová polievka

    Táto šošovicová polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu. Túto aromatickú obdobu klasickej polievky vrelo […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *