Tento dressing pripravovala už moja babka a musím priznať že patrí k mojím obľúbeným – či už pri uhorkovom šaláte alebo papirkovom či rajčinovom, s týmto dressingom chutia šaláty proste vždy skvelo. Tak aj tento miešaný šalát z čínskej kapusty, skvelá príloha k mäsu.
Suroviny:
- 1/2 hlávky čínskej kapusty
- 1 (červená) cibuľa
- 2 červené papriky
- 1 mrkva
- 1/2 šalátovej uhorky
- trochu petržlenovej vňati
- 1 čl soli
- 200ml vody
- 2 PL cukru
- 2 PL octu
Postup
- Začneme prípravou marinády.
- Na to zmiešame vodu s octom a cukrom až sa cukor úplne roztopí.
- Kapustu postrúhame alebo pokrájame na tenké pásiky. Dáme ich do misky a osolíme.
- Mrkvu postrúhame na hrubo, papriku a uhorky pokrájame na plátky alebo na prúžky.
- Potom všetko vložíme do misky s kapustou a premiešame.
- Pridáme ešte cibuľku pokrájanú na prúžky ako aj petržlenovú vňať a potom zalejeme všetko marinádou. Opäť premkešame prípadne dochutíme čiernym korením.
- Už len necháme stáť po dobu pol hodiny až hodiny. Šalát tak dostane intenzívnejšiu chuť.
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny
Túto omáčku máte rýchlejšie hotovú ako sa stihnú uvariť cestoviny. Je krásne krémovitá a to celkom aj bez šľahačky. Výborná na rýchle varenie. Suroviny: Postup:
-
Hrnčekový makový koláč
Super rýchly a super jednoduchý, taký je tento makový koláč, ktorý zvládnete za pár minút. Recept je na plech o veľkosti 35*25cm. Na meranie som použila šálku s objemom 250ml. Suroviny: Postup: