Šalát z čínskej kapusty so sladko-kyslým dressingom

Tento dressing pripravovala už moja babka a musím priznať že patrí k mojím obľúbeným – či už pri uhorkovom šaláte alebo papirkovom či rajčinovom, s týmto dressingom chutia šaláty proste vždy skvelo. Tak aj tento miešaný šalát z čínskej kapusty, skvelá príloha k mäsu.

Suroviny:

  • 1/2 hlávky čínskej kapusty
  • 1 (červená) cibuľa
  • 2 červené papriky
  • 1 mrkva
  • 1/2 šalátovej uhorky
  • trochu petržlenovej vňati
  • 1 čl soli
  • 200ml vody
  • 2 PL cukru
  • 2 PL octu

Postup

  • Začneme prípravou marinády.
  • Na to zmiešame vodu s octom a cukrom až sa cukor úplne roztopí.
  • Kapustu postrúhame alebo pokrájame na tenké pásiky. Dáme ich do misky a osolíme.
  • Mrkvu postrúhame na hrubo, papriku a uhorky pokrájame na plátky alebo na prúžky.
  • Potom všetko vložíme do misky s kapustou a premiešame.
  • Pridáme ešte cibuľku pokrájanú na prúžky ako aj petržlenovú vňať a potom zalejeme všetko marinádou. Opäť premkešame prípadne dochutíme čiernym korením.
  • Už len necháme stáť po dobu pol hodiny až hodiny. Šalát tak dostane intenzívnejšiu chuť.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny

    Najrýchlejšia cesnaková omáčka na cestoviny

    Túto omáčku máte rýchlejšie hotovú ako sa stihnú uvariť cestoviny. Je krásne krémovitá a to celkom aj bez šľahačky. Výborná na rýchle varenie. Suroviny: Postup:


  • Hrnčekový makový koláč

    Hrnčekový makový koláč

    Super rýchly a super jednoduchý, taký je tento makový koláč, ktorý zvládnete za pár minút. Recept je na plech o veľkosti 35*25cm. Na meranie som použila šálku s objemom 250ml. Suroviny: Postup:


  • Hrnčekové Americké Cookies

    Hrnčekové Americké Cookies

    V amerike som viackrát okúsila cookies, ktoré sú zvonku síce pevné ako tie naše ale zvútra sú ešte lepkavé. Na dosiahnutie tejto konzistencie treba dodržať zopár pravidiel. Jednak ich treba piecť len krátko (10min). Takisto by sa nemal meniť pomer surovín (aj keď tam ide realtívne veľa cukru) lebo práve tento […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *