Nenáročný koláč, ktorý si pripravíte za pár minút a to bez váženia. Vďaka krupici má chrumkavú kôrku na povrchu, napriek tomu mu to neodoberá y jeho vláčnej a šťavnatej chuti.
Suroviny:
- 3 vajcia
- 1/2 šálky oleja
- 1/2 šálky mlieka (alebo rastlinného mlieka)
- 1/2 šálky cukru
- 1 šálka hl. múky
- 1/2 šálka krupice
- 1 vanilkový cukor
- 1/2 prášku do pečiva + 2 PL trstinového cukru
- kôra z citróna
- 1 strapec hrozna

Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista.
- Pridáme olej a ďalej šľaháme až sa vvtvorí nadýchaná zmes.
- Do ten predáme preosiatú múku, krupicu, mlieko, prášok do pečiva ako aj vanilkový cukor. Vypracujeme hladké cesto ktoré nalejeme do formy na pečenie.
- Hrozno si očistíme, prípadne rozpolíme a dáme do misky. Posypeme cukrom a premiešame. Potom rozložíme po ploche cesta.
- Pečieme pri 160C ca. 35 minút do zlatista.
-
Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec
Koncom Novembra sa dajú u nás zakúpiť čerstvé brusnice a tieto sú skvelé či už do horúcich čajov alebo na pečenie. Tentoraz som ich skombinovala s mäkkučkým kakaovým závinom zatočeným do venca a výsledok bol skvelý. Suroviny na cesto: Suroviny na plnku: Postup:
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup: