Muffiny z jablkového pyré, hrnčekový recept

Chutné a šťavnaté muffiny na ktoré môžete použiť jablkové pyré alebo aj jablkovú výživu. Tým sa zníži počet vajíčok v ceste s ktorých vám postačí 1ks maximálne 2. Na vrchu pasujúce k jeseni som vyrobila krém vo farbe tekvičky. Na meranie som použila šálku s objemom 250ml.

Suroviny na muffiny

  • 4 väčšie jablká + 2PL vody +4PL cukru/ 1/2 šálky jablkového pyé
  • 2 vajíčka
  • 1 šálka kr. cukru
  • 1/2 šálky oleja alebo roztopeného masla
  • 1 šálka vlašských orechov posekaných na hrubo
  • 1/2 šálky kakaa
  • 1 šálka múky
  • 2čl prášku do pečiva
  • 2PL perníkového korenia

Suroviny na krém

  • 1 šľahačková smotana
  • 1 stužovač smotany
  • 4PL pr cukru
  • 50g bielej čokolády
  • oranžové potravinové farbivo
  • 50g mascarpone

Postup:

  • Začneme prípravou pyré ak nemáme doma už hotové. Na to ošúpeme jablká, pokrájame ich na drobno a potom pridáme do hrnca spolu s trochou vody a cukru. Uvaríme 10 minút do mäkka a potom rozmixujeme na kašu a necháme vychladnúť.
  • Do misky dáme vajíčka s cukrom a olejom a dobre premiešame/prešľaháme.
  • Orechy posekáme na väčšie kúsky a spolus kakaom, múkou, perníkovým korením a práškom do pečiva pridáme do misky.
  • Vymiesime hladké cesto.
  • Cesto nanesieme do muffinových formičiek a necháme piecť pri 180C po dobu ca. 25-30 minút.
  • Na krém si vyšľaháme šľahačkovú smotanu do tuha. Medzitým si dáme nad paru zohrievať bielu čokoládu.
  • Keď je šľahačká tuhá, pridáme do nej čokoládu ako aj mascarpone syr a premiešame. Na záver pridáme potravinové farbivo, ja rada používam práškové farby a vypracujeme oranžovú plnku.
  • Krém nanesieme na muffiny a necháme potom aspoň hodinu oddychovať v chlade.
  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


  • Mäkkučké Pizza rožky

    Mäkkučké Pizza rožky

    Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*