Chrumkavé zemiakové placky bez múky

Chrumkavé zemiakové placky bez múky

U nás doma sú zeleninové placky veľmi obľúbené, najmä tieto chrumkavé zemiakové placky.

K tomuto receptu ma inšpirovali tradičné nemecké placky “Rösti”, ktoré sa vyrábajú zo surových zemiakov. Typické pre ich chuť je chrumkavá kôrka a vláčne vnútro.

Suroviny:

  • 1 kg zemiakov
  • 1 vajíčko (možno vynechať)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 PL zemiakové škrobu
  • 2 PL čerstvých alebo sušených byliniek posekanych na drobno
  • soľ, čierne korenie, 1 cl sladkej papriky

Postup:

  • 1kg zemiakov ošúpeme a postrúhame na jemno (na to najlepšie použiť kuchynský robot).
  • Z postrúhaných zemiakov vytlačíme podľa možnosti všetkú prebytočnú šťavu a vložíme ich do misky.
  • K zemiakom pridáme škrob, vajíčko, roztlačený cesnak, soľ, čierne korenie a bylinky podľa chuti.
  • Všetko dobre premiešame.
  • Panvicu nahrejeme, a keď je horúca pridáme olej.
  • Potom placku otočíme a opečieme z druhej strany.
  • Potom na panvicu kladieme za 1-2 polievkové lyžice zemiakovej zmesi a tú roztlačíme na placku.
  • Oheň znížime na najnižšiu teplotu a necháme placku z každej strany minimálne 5 minút opekať,až začne mať na povrchu zlatistú chrumkavú kôrku.

Recept patrí do kategórie- Bezmäsité slané.

  • Domáce čatní /chutney – sladké, pikantné a ideálne na leto

    Ak radi konzervujete potraviny, ale chcete niečo iné ako klasickú marmeládu alebo džem, čatní sa možno stane vaším novým favoritom. Je to perfektný spôsob, ako premeniť zrelé ovocie, cibuľu a korenie na chuťovo bohatý všeliek, ktorý rozžiari vaše jedlá – a jeho príprava je prekvapivo jednoduchá. Čo robí čatní čatní […]


  • Marhuľové chutney s paprikou

    Marhuľové chutney s paprikou

    Skvelaá príloha napríklad ku grilovaému mäsu. Kombinácia sladkých marhúľ a pikatnej papriky je úžastná.


  • Ananásové chutney s jalapeňo

    Ananásové chutney s jalapeňo

    Tá správna kombinácia sladko-pikatnej chuti, skvelá ku každej grilovačke. Ak máte možnosť použite ryžový ocot, ktorý má miernejšiu chuť, aj tradičný ocot možno ale takisto použiť.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*