Kakaové tiramissu

Obdoba tradičného talianského dezertu s príchuťou kakaa. Ako základ som použila pečenú piškótu, komu sa nechce piecť môže zameniť túto za dlhé piškóty. Uvedené množstvo bolo na veľký plech.

Suroviny na cesto:

  • 4 vajíčka
  • 1/2 šálky kr. cukru
  • 1/2 šálky oleja (napr. slnečnicový)
  • 1/2 šálky (rastlinného) mlieka
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku
  • 1 šálka hl. múky

Okrem toho:

  • 3 balenia dlhých piškót (ca. 36ks)
  • 250g mascarpone
  • 50g kr.cukru
  • 300ml šľahačkovej smotany + 3PL kakaa
  • 200ml silnej bezkofeínovej kávy alebo bylinnej kávy (Caro)
  • Tmavé kakao na pečenie

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme.
  • Následne pridáme mlieko, múku a puding ako aj prášok do pečiva. Vypracujeme vláčne cesto.
  • Nádobu na pečenie vymastíme alebo vyložíme papierom na pečenie a cesto do formy nalejeme cesto.
  • Potom ho necháme piecť pri 160C po dobu ca. 40 minút.
  • Do misky si nalejeme šľahačku a kakaový prášok a kdo chce dochutí práškovým alebo vanilkovým cukrom.
  • Šľaháme všetko 5 minút. až vznikne tuhá krémovitá konzistencia, ktorá dobre drží tvar.
  • Pridáme mascarpone a mixérom všetko prešľaháme 2-3 minúty.
  • Pripravíme si kávu a necháme ju vychladnúť.
  • Cesto si polejeme lyžičkou kávou a potom nanesieme 1/2 kakaovej plnky. Rozotrieme.
  • Následne namočíme každú piškótu do kávy a položíme ju na plnky tak aby boli piškóty blízsko pri sebe.
  • Nanesieme zvyšnú plnku a zarovnáme ju.
  • Povrch už len posypeme kakaom a necháme aspoň 2 hodiny oddychovať v chlade.
  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


  • Mäkkučké Pizza rožky

    Mäkkučké Pizza rožky

    Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*