Kakaové tiramissu

Kakaové tiramissu

Obdoba tradičného talianského dezertu s príchuťou kakaa. Ako základ som použila pečenú piškótu, komu sa nechce piecť môže zameniť túto za dlhé piškóty. Uvedené množstvo bolo na veľký plech.

Suroviny na cesto:

  • 4 vajíčka
  • 1/2 šálky kr. cukru
  • 1/2 šálky oleja (napr. slnečnicový)
  • 1/2 šálky (rastlinného) mlieka
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku
  • 1 šálka hl. múky

Okrem toho:

  • 3 balenia dlhých piškót (ca. 36ks)
  • 250g mascarpone
  • 50g kr.cukru
  • 300ml šľahačkovej smotany + 3PL kakaa
  • 200ml silnej bezkofeínovej kávy alebo bylinnej kávy (Caro)
  • Tmavé kakao na pečenie

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme.
  • Následne pridáme mlieko, múku a puding ako aj prášok do pečiva. Vypracujeme vláčne cesto.
  • Nádobu na pečenie vymastíme alebo vyložíme papierom na pečenie a cesto do formy nalejeme cesto.
  • Potom ho necháme piecť pri 160C po dobu ca. 40 minút.
  • Do misky si nalejeme šľahačku a kakaový prášok a kdo chce dochutí práškovým alebo vanilkovým cukrom.
  • Šľaháme všetko 5 minút. až vznikne tuhá krémovitá konzistencia, ktorá dobre drží tvar.
  • Pridáme mascarpone a mixérom všetko prešľaháme 2-3 minúty.
  • Pripravíme si kávu a necháme ju vychladnúť.
  • Cesto si polejeme lyžičkou kávou a potom nanesieme 1/2 kakaovej plnky. Rozotrieme.
  • Následne namočíme každú piškótu do kávy a položíme ju na plnky tak aby boli piškóty blízsko pri sebe.
  • Nanesieme zvyšnú plnku a zarovnáme ju.
  • Povrch už len posypeme kakaom a necháme aspoň 2 hodiny oddychovať v chlade.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Kysnuté škoricové tyčinky

    Kysnuté škoricové tyčinky

    Chutný snack na posedenie či na výlet sú tieto kysnuté škoricové tyčinky. Nadýchané chutné cesto, ktoré si môžete pripraviť už v predvečer a potom počas noci pomaly kysnúť. Recept


  • Mliečna ryža- Videorecept

    Mliečna ryža- Videorecept

    Celý postup na pŕípravu mliečnej ryže


  • Jahodové rezy s tvarohom

    Jahodové rezy s tvarohom

    Ak patríte k tým, čo si plným dúškom vychutnávajú sezónu jahôd, tak tieto rezy sú tým správnym dezertom pre vás. Ich základ je tmavá piškóta, s chutnou tvarohovou plnkou obohatenou o jahody a samozrejme nechýbajú ani jahody kúsky jahôd. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*