Obdoba tradičného talianského dezertu s príchuťou kakaa. Ako základ som použila pečenú piškótu, komu sa nechce piecť môže zameniť túto za dlhé piškóty. Uvedené množstvo bolo na veľký plech.
Suroviny na cesto:
- 4 vajíčka
- 1/2 šálky kr. cukru
- 1/2 šálky oleja (napr. slnečnicový)
- 1/2 šálky (rastlinného) mlieka
- 1 balenie vanilkového pudingového prášku
- 1 šálka hl. múky
Okrem toho:
- 3 balenia dlhých piškót (ca. 36ks)
- 250g mascarpone
- 50g kr.cukru
- 300ml šľahačkovej smotany + 3PL kakaa
- 200ml silnej bezkofeínovej kávy alebo bylinnej kávy (Caro)
- Tmavé kakao na pečenie
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme.
- Následne pridáme mlieko, múku a puding ako aj prášok do pečiva. Vypracujeme vláčne cesto.
- Nádobu na pečenie vymastíme alebo vyložíme papierom na pečenie a cesto do formy nalejeme cesto.
- Potom ho necháme piecť pri 160C po dobu ca. 40 minút.
- Do misky si nalejeme šľahačku a kakaový prášok a kdo chce dochutí práškovým alebo vanilkovým cukrom.
- Šľaháme všetko 5 minút. až vznikne tuhá krémovitá konzistencia, ktorá dobre drží tvar.
- Pridáme mascarpone a mixérom všetko prešľaháme 2-3 minúty.
- Pripravíme si kávu a necháme ju vychladnúť.
- Cesto si polejeme lyžičkou kávou a potom nanesieme 1/2 kakaovej plnky. Rozotrieme.
- Následne namočíme každú piškótu do kávy a položíme ju na plnky tak aby boli piškóty blízsko pri sebe.
- Nanesieme zvyšnú plnku a zarovnáme ju.
- Povrch už len posypeme kakaom a necháme aspoň 2 hodiny oddychovať v chlade.
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:
-
Mäkkučké Pizza rožky
Suroviny: Postup: