Obdoba tradičného talianského dezertu s príchuťou kakaa. Ako základ som použila pečenú piškótu, komu sa nechce piecť môže zameniť túto za dlhé piškóty. Uvedené množstvo bolo na veľký plech.
Suroviny na cesto:
- 4 vajíčka
- 1/2 šálky kr. cukru
- 1/2 šálky oleja (napr. slnečnicový)
- 1/2 šálky (rastlinného) mlieka
- 1 balenie vanilkového pudingového prášku
- 1 šálka hl. múky
Okrem toho:
- 3 balenia dlhých piškót (ca. 36ks)
- 250g mascarpone
- 50g kr.cukru
- 300ml šľahačkovej smotany + 3PL kakaa
- 200ml silnej bezkofeínovej kávy alebo bylinnej kávy (Caro)
- Tmavé kakao na pečenie
Postup:
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme olej a ďalej šľaháme.
- Následne pridáme mlieko, múku a puding ako aj prášok do pečiva. Vypracujeme vláčne cesto.
- Nádobu na pečenie vymastíme alebo vyložíme papierom na pečenie a cesto do formy nalejeme cesto.
- Potom ho necháme piecť pri 160C po dobu ca. 40 minút.
- Do misky si nalejeme šľahačku a kakaový prášok a kdo chce dochutí práškovým alebo vanilkovým cukrom.
- Šľaháme všetko 5 minút. až vznikne tuhá krémovitá konzistencia, ktorá dobre drží tvar.
- Pridáme mascarpone a mixérom všetko prešľaháme 2-3 minúty.
- Pripravíme si kávu a necháme ju vychladnúť.
- Cesto si polejeme lyžičkou kávou a potom nanesieme 1/2 kakaovej plnky. Rozotrieme.
- Následne namočíme každú piškótu do kávy a položíme ju na plnky tak aby boli piškóty blízsko pri sebe.
- Nanesieme zvyšnú plnku a zarovnáme ju.
- Povrch už len posypeme kakaom a necháme aspoň 2 hodiny oddychovať v chlade.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Kakaové tiramissu
Obdoba tradičného talianského dezertu s príchuťou kakaa. Ako základ som použila pečenú piškótu, komu sa nechce piecť môže zameniť túto za dlhé piškóty. Uvedené množstvo bolo na veľký plech. Suroviny na cesto: Okrem toho: Postup:
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta
Tento snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]
Grissini – chrumkavé slané tyčinky
Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]
Makový závin so slivkami
Možno aj vy patríte k milovníkom maku, ale už dávno som zistila, že mak skvelo dopĺňa aj chute kvôstkového ovocia ako napríklad čerešne či slivky. Ich kombinácia je neskutočne chutná a tak som nám pripravila k sezóne sliviek tento makový závin so slivkami. Recept