Možno sa pýtate, načo tekvicu piecť? No preto, lebo tak dostane tekvica úplne inú, omnoho intenzívnejšiu chuť ako keď ju len spracujete surovú. Táto malá extra robota sa vám chuťovo mnohonásobne vráti.
Suroviny:
- 1 tekvica hokaiddo
- 2-3 väčšie zemiaky
- 1 cibuľa
- 1,5l vývaru
- rasca, čierne korenie
- soľ
- olivový olej
- tyminán
- 100ml šľahačkovej smotany
Ich Postup:
- Začneme prípravou tekvice. Tú umyjeme (kdo chce môže aj ošúpať, ale nemusí), prekrojíme na polku a vyberieme zrniečka.
- Následne pokrájame tekvicu na1cm hrubé mesiačiky a tie kladieme na plech s odstupom.
- Tekvicu pokvapkáme olejom a osolíme. Kdo chce, môže tiež posypať tymiánom.
- Dáme piecť pri 200C až začnú hnednúť kraje tekvice, ca. 25 minút
- Cibuľu si pokrájame na kocky a dáme opekať na oleji v hrnci.
- Zemiaky pokrájame na kocky a pridáme k cibuli spolus opečenou tekvicou a zalejeme vodou/ vývarom.
- ochutíme soľou, rascou a korením (ja som pridala aj kurkumu) a varíme 30 minút do mäkka.
- Následne rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a prilejeme sladkú smotanu.
- Servírujeme napríklad posypanú sézamom.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách
Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]
-
Hrnčekový citrónový koláč s kokosom
Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept
-
Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance
Chutný recept na raňajky či snack pre deti. Tieto lievance si môžete pripraviť deň vopred a potom ich nechať v chladničke pomaly kysnúť a na ďaľší deň pripraviť. Super jednoduché a tak krásne nadýchané ako pierko.