Možno sa pýtate, načo tekvicu piecť? No preto, lebo tak dostane tekvica úplne inú, omnoho intenzívnejšiu chuť ako keď ju len spracujete surovú. Táto malá extra robota sa vám chuťovo mnohonásobne vráti.
Suroviny:
- 1 tekvica hokaiddo
- 2-3 väčšie zemiaky
- 1 cibuľa
- 1,5l vývaru
- rasca, čierne korenie
- soľ
- olivový olej
- tyminán
- 100ml šľahačkovej smotany
Ich Postup:
- Začneme prípravou tekvice. Tú umyjeme (kdo chce môže aj ošúpať, ale nemusí), prekrojíme na polku a vyberieme zrniečka.
- Následne pokrájame tekvicu na1cm hrubé mesiačiky a tie kladieme na plech s odstupom.
- Tekvicu pokvapkáme olejom a osolíme. Kdo chce, môže tiež posypať tymiánom.
- Dáme piecť pri 200C až začnú hnednúť kraje tekvice, ca. 25 minút
- Cibuľu si pokrájame na kocky a dáme opekať na oleji v hrnci.
- Zemiaky pokrájame na kocky a pridáme k cibuli spolus opečenou tekvicou a zalejeme vodou/ vývarom.
- ochutíme soľou, rascou a korením (ja som pridala aj kurkumu) a varíme 30 minút do mäkka.
- Následne rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a prilejeme sladkú smotanu.
- Servírujeme napríklad posypanú sézamom.
-
Turecká polievka z červenej šošovice
Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:
-
Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín
Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:
-
Mäkkučké Pizza rožky
Suroviny: Postup: