Možno sa pýtate, načo tekvicu piecť? No preto, lebo tak dostane tekvica úplne inú, omnoho intenzívnejšiu chuť ako keď ju len spracujete surovú. Táto malá extra robota sa vám chuťovo mnohonásobne vráti.
Suroviny:
- 1 tekvica hokaiddo
- 2-3 väčšie zemiaky
- 1 cibuľa
- 1,5l vývaru
- rasca, čierne korenie
- soľ
- olivový olej
- tyminán
- 100ml šľahačkovej smotany
Ich Postup:
- Začneme prípravou tekvice. Tú umyjeme (kdo chce môže aj ošúpať, ale nemusí), prekrojíme na polku a vyberieme zrniečka.
- Následne pokrájame tekvicu na1cm hrubé mesiačiky a tie kladieme na plech s odstupom.
- Tekvicu pokvapkáme olejom a osolíme. Kdo chce, môže tiež posypať tymiánom.
- Dáme piecť pri 200C až začnú hnednúť kraje tekvice, ca. 25 minút
- Cibuľu si pokrájame na kocky a dáme opekať na oleji v hrnci.
- Zemiaky pokrájame na kocky a pridáme k cibuli spolus opečenou tekvicou a zalejeme vodou/ vývarom.
- ochutíme soľou, rascou a korením (ja som pridala aj kurkumu) a varíme 30 minút do mäkka.
- Následne rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a prilejeme sladkú smotanu.
- Servírujeme napríklad posypanú sézamom.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Polievka z pečenej tekvice
Možno sa pýtate, načo tekvicu piecť? No preto, lebo tak dostane tekvica úplne inú, omnoho intenzívnejšiu chuť ako keď ju len spracujete surovú. Táto malá extra robota sa vám chuťovo mnohonásobne vráti. Suroviny: Ich Postup:
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Zeleninová polievka s mäsovými guľkami
Táto polievka je nielen vhodná ako predjedlo ale aj ako hlavný pokrm. Vďaka mäsovým guľkám je pekne sýta a pridaným taveného syru dosiahnete krásne krémovitú konzistenciu aj bez zahusťovania.
Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta
Tento Snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]
Grissini – chrumkavé slané tyčinky
Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]