Čokoládové muffiny s ovocím – bez vajec, bez tuku a bez váženia

Máte deti, ktoré ovocie moc neobľubujú? Tak vyskúšajte tieto jednoduché hrnčekové muffiny bez váženia. Dajú sa pripraviť so zrelých banánov ale takisto s rozvarených jabĺk či iného ovocia (hrušky a pod).

Takisto môžete do hotového cesta pridať ešte viac ovocia – napríklad maliny, čučoriedky či čerinice. Takto vyrobíte muffiny plné ovocia, ktoré ešte aj fantasticky chutia. Na meranie som použila tentoraz malú kávovú šálku (150ml).

Ak ste ešte neskúšali piecť bez vajíčka tak veľmi odporúčam si zadovážiť rozomleté ľanové semiačka (v DM stojí celé balenie asi 1€), z tohoto dokážate napiecť veľa dobrôt a to celkom bez vajec.

Suroviny (na 12ks):

  • 1 šálka rozmáganého ovocia (2 banány, alebo rozvarené a rozmixované jablo, hruška a pod.)
  • 1/2 šálky cukru (ja som použila trstinový pre jeho karamelovú arómu)
  • 1 Pl citrónovej šťavy
  • 1 šálka kakaa
  • 1 šálka (rastlinného) mlieka
  • 2 šálky hladkej alebo polohrubej múky
  • 1/2 prášku do perníka
  • 1 PL zomletých ľanových semiačok + 2 PL vody (náhrada za vajíčko)
  • 1/2 šálky chia semiačok
  • 2 PL posekanej čokoklády
  • 1 čl mletej škorice

Postup:

  • Ovocie (banány) rozmágame, prípadne uvaríme (jablká) a rozmixujeme ponorným mixérom na kašu.
  • Do mlieka pridáme chia a ľanové semiačka, a necháme ich nabopnaťca. 5 minút-https://recepis.sk/2022/02/20/recept-piect-bez-vajec/
  • Do mlieka pridáme potom ovocnú zmes ako aj múku, kakao a škoricu. Dobre premiešame.
  • Potom do cesta pridáme napríklad posekanú čokoládu a drobné ovocie, alebo oriešky, komu ako chutí. Možno ale aj vynechať úplne.
  • Plech na muffiny vyložíme papierovými košíčkami na muffiny, alebo použijeme silikónové formičky. Uvedené množstvo je na 12 kusov.
  • Cesto naberáme najlepšie pomocou zmrzlinovej naberačky do formičiek.
  • Pečieme pri 180C ca. 25-30 minút.
  • Ak ste použili silikónové formičky odporúčam ich vybrať z formičiek až keď kompletne vychladnú.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Domáce rezance ako od starej mamy

    Domáce rezance ako od starej mamy

    Pamätáte si možno z detstva, ako vaša stará mama pripravovala na pomúčenom stole rezance? Mne sa táto spomienka veľmi uschovala v pamäti a dodnes si pamätám ich chuť či už s čerstvo pomletým makom, posypané kakaom či tvarohom alebo len tak servírované s mliekom.


  • Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

    Domáce cestoviny bez námahy len z 3 surovín

    Domáce cestoviny či rezance si možno super jednoducho pripraviť aj doma, na cestovinové cesto vám postačia tieto 3 základné suroviny. Tak prečo to nevyskúšať?


  • Šťavnaté rezy Margot

    Šťavnaté rezy Margot

    Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*