Táto jogurtová omáčka je servírovaná vo väčšine baltských krajín až po Turecko. Servíruje sa či už k mäsu alebo zeleninovým pokrmom. Jeho príprava je skuročne ľahká. Takto sa pripravuje v Turecku.
Potrebujete:
- 250ml bieleho jogurtu (najlepšie hustého – napríklad grécky)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 uhorky
- 1PL sušenej mäty
- 1 PL minerálnej vody
- soľ
Postup:
- Jogurt dáme do misky spolu s mätou a soľou.
- Uhorku pokrájame na drobno (ak má hrubšiu šupku tak ju vopred ošúpeme). Pridáme k jogurtu.
- Cesnak očistíme a pretlačíme cez lis na cesnak.
- Na záver pridáme minerálnu vodu (dodá to omáčke ľahkosť) a dobre premiešame. Pred servírovaním je dobre nechať tzaziki aspoň pol hodinu stáť.
- Uskladnené v chlade vydrží omáčka aj 5-6 dní.
Pingback: Cuketové soté s mletým mäsom, rýchly recept - recepis.sk