Tzaziki

Táto jogurtová omáčka je servírovaná vo väčšine baltských krajín až po Turecko. Servíruje sa či už k mäsu alebo zeleninovým pokrmom. Jeho príprava je skuročne ľahká. Takto sa pripravuje v Turecku.

Potrebujete:

  • 250ml bieleho jogurtu (najlepšie hustého – napríklad grécky)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 uhorky
  • 1PL sušenej mäty
  • 1 PL minerálnej vody
  • soľ

Postup:

  • Jogurt dáme do misky spolu s mätou a soľou.
  • Uhorku pokrájame na drobno (ak má hrubšiu šupku tak ju vopred ošúpeme). Pridáme k jogurtu.
  • Cesnak očistíme a pretlačíme cez lis na cesnak.
  • Na záver pridáme minerálnu vodu (dodá to omáčke ľahkosť) a dobre premiešame. Pred servírovaním je dobre nechať tzaziki aspoň pol hodinu stáť.
  • Uskladnené v chlade vydrží omáčka aj 5-6 dní.

One Comment

  1. Pingback: Cuketové soté s mletým mäsom, rýchly recept - recepis.sk

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*