Recepis.sk_food photography_Lydia Argilli_recept_Zemiakový šalát s vývarom - mokrý šalát

Zemiakový šalát s vývarom – mokrý šalát

V Nemecku sa vyskytuje veľké množstvo tradičných zemiakových šalátov, ktoré sú v závislosti od regiónu kompletne rozličné svojou prípravou. Od majonézových až po bez majonézové, nájdete ich naozaj v rôznych variantoch. Mne osobne veľmi učaroval tento takzvaný mokrý zemiakový šalát, ktorý sa pripravuje tak, že sa uvarené zemiaky polievajú vrelým vývarom. Tento šalát je skvelou prílohou k pečenému či grilovanému mäsu a stojí za vyskúšanie. Verte, že vám majonéza nebude vôbec chýbať, je aj bez nej krásne krémovitý.

Jump to Recipe

Recept

Zemiakový šalát s vývarom – mokrý šalát

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 1 kg zemiakov uvarených v šupke

  • 300ml vývaru (zeleninový alebo mäsový)

  • 3 PL ocot (najlepšie jablčný ocot)

  • 1 PL horčice

  • 2 PL oleja

  • 1 cibuľa (červená je krajšia)

  • Pažítka/petržlenová vňať

  • soľ, čierne korenie

Postup

  • Zemiaky uvaríme do mäkka v šupe, potom necháme vychladnúť. Keď sú zemiaky studené tak ich ošúpeme a pokrájame na tenučké plátky. Vložíme do vysokej misky. Osolíme ich a okoreníme čiernym korením.
  • V panvici si nahrejeme olej a pridáme cibuľu pokrájanú na kocky (trochu cibuľky si odložíme bokom na ozdobu). Opekáme na nízkom ohni až dostane cibuľka zlatistú farbu. Pridáme potom horčicu a ja ju zvyknem ca. minútu ešte piecť spolu s cibuľkou, tak sa uvoľní ešte viac arómy. Potom všetko zlejeme vývarom a pridáme ocot. Necháme nálev zovrieť.
  • Potom ešte vrelý nálev nalejeme na zemiaky a dobre premiešame. Prikryjeme a necháme aspoň hodinu, najlepšie však na noc stáť. Potom už len odzobíme posekanou pažítkou či petržlenovou vňaťou, prípadne zvyškom cibuľky.

Zemiakový šalát s vývarom – mokrý šalát

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Zemiakový šalát s vývarom – mokrý šalát

V Nemecku sa vyskytuje veľké množstvo tradičných zemiakových šalátov, ktoré sú v závislosti od regiónu kompletne rozličné svojou prípravou. Od majonézových až po bez majonézové, nájdete ich naozaj v rôznych variantoch. Mne osobne veľmi učaroval tento takzvaný mokrý zemiakový šalát, ktorý sa pripravuje tak, že sa uvarené zemiaky polievajú vrelým […]

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Nová E-kniha plná letných receptov

    Nová E-kniha plná letných receptov

    Ak si práve vychutnávate leto mám pre vás skvelú správu, pripravila som pre vás zbierku receptov na toto ročné obdobie, ktoré mi pripomínalo leto, ako som ho trávila v detstve u starej mamy – od tradičných receptov na spracovanie ovocia vo forme zákuskov či koláčov, až po zaváranie a konzervovanie, […]


  • Domáca Barbecue omáčka (BBQ) na kuracie mäso

    Domáca Barbecue omáčka (BBQ) na kuracie mäso

    Chystáte sa grilovať a hľadáte chutnú omáčku na marinovanie? Táto domáca barbecue omáčka je nielen ľahko zvládnutelná, ale aj chuťovo skvelá. Podľa vašich preferencii ju môžete dochutiť buď mierne alebo viac pikatne. Ja osobne ju mám mimoriadne rada na marinovanie kuracích pŕs, ktoré potom spracujem ako špízy alebo hodí sa […]


  • Malinový koláč s pudingom

    Malinový koláč s pudingom

    Tento malinový koláč s pudingom je super rýchlou variantov, ktorú zvládnete celkom bez váženia, len s jedným hrnčekom s objemom 200ml. Puding cesto nielen pekne zafarbí do žlta ale takisto mu dodá na vláčnosti. Sladké cesto skvelo harmonizuje s mierne kyslastými malinami a celkovo chutný recept zvládnuteľný za pár minút. […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*