Jablkovo-orechový kysnutý závin

Lahodné mäkkučké kysnuté cesto so šťavnatou plnkou obohatenou o orechy, taký je tento závin.

Jablkovo-orechový kysnutý závin

Recipe by lydia.argilliCourse: Pečieme, Sladké
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 500g polohrubej múky

  • 1/2 čerstvých kvasníc (20g) +1 PL kr. cukru na kvások

  • 1 vajíčko

  • 200 ml mlieka izbovej teploty

  • ca. 50ml vody

  • 50g masla izbovej teploty

  • 1/2 šálky kr. cukru

  • Plnka
  • 150g na jemno pomletých orechov (vlaššské/liskovce)

  • 50g na hrubo posekaných orechov

  • 70g kr. cukru

  • 3 veľké jablká

  • Vanilkový cukor

  • Žĺtko na potretie + mandle na ozdobu

Postup

  • V miske si rozdrobíme kvasnice a pridáme cukor. Dobre premiešame a necháme stáť 5 minút pokiaľ sa vytvorí kvások. Podrobný postup na výrobu kvásku nájdete aj tu Múku zmiešame s kváskom, vajíčkami, mliekom a maslom a pridávame po malých množstvách vodu. Vymiesime elastické cesto ktoré necháme zakryté hodinu kysnúť
  • Pripravíme si plnku. Jablká postrúhame na hrubo, orechy rozomelieme. Dáme do misky a posypeme cukrom a vanilkovým cukrom, dobre premiešame.
  • Potom cesto na pomúčenej pracovnej ploche vygúľame do obdĺžnika. Cesto potrieme maslom a nanesieme na 2/3 cesta plnku. Cesto zavinieme tak, aby cesto bez plnky bolo na konci závinu. Oba konce závinu dobre uzavrieme.
    Cesto prenesieme na plech a prikryté necháme ešte 20min. kysnúť.
  • Potom do cesta urobíme na pár miestach vidličkou malé vpichnutie zo strany a vrch cesta potrieme žĺtkom. Vrch ozdobíme mandľami. Cesto pečieme ca. 25 min. pri 170C do zlatista. Pred nakrojením necháme vychladnúť.

Recipe Video

Jablkovo-orechový kysnutý závin

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*