Jablkový tarte s hruškami

Prísady:

    null
  • 350g hl.múky
  • 80g masla izbovej teploty
  • 80g práškového cukru
  • Štipka soli
  • 1  vajíčko + 1 bielko (žĺtko na potretie)
  • Jablká 3-4ks
  • 3-4PL cukru
  • 1 vanilkového cesto
  • 2-3PL kukuričného škrobu

Postup:

  • Z múky, masla, cukru, soli, vajíčka a bielka vypracovať vláčne cesto. Nechat ho aspoň na hodinu chladiť. Potom 1/3 odobrať a zvyšok rozgúlať medzi 2 papiermi na pečenie.
  • Formu na pečenie vymastiť. Vygúľané cesto vložiť do formy, prepichať vidličkou, kraje pritlačiť k forme a orezať aby neprečievali. Potom položiť na cesto papierom na pečenie, zaťažiť guľkami na pečenie a nechať 25min. piecť pri 200°C na slepo.
  • Medzitým pokrájať ošúpané jablká na osmičky. Ocukriť, pridať škob s položiť na predpečené cesto.
  • Potom zvyšné cesto vygúlať, pokrájať na pásy a poklásť na jablká. Potom potrieť žĺtkom a nechať piecť ca 10-15min. do zlatista. Nechať vychladnúť.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*