Mala som doma lístkové cesto a akosi chuť na krémeš a tak ma napadlo pripraviť tieto tradičné rezy vo form torty. Bolo to rozhodne veľmi chutné rozhodnutie :), pochutili sme si. Moja tortová forma mala polomer 20cm, ak máte väčšiu formu, stačí zdvojnásobiť množstvo.
Jump to Recipe

Krémešová torta
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
1 balenie lístkového cesta
450ml mlieka
100g kr.cukru
1 vanilkový pudingový prášok (najlepšie zlatý klas)
100g masla izbovej teploty
1 vanilkový cukor
100g čokolády
200ml šľahačkovej smotany + 1 stužovač smotany
Postup
- Lístkové cesto narežeme do kruhu o veľkosti tortovej formy (v mojom prípadne 2 kruhy s polomerom 20cn) na viacerých miestach poprepichujeme vidličkou a necháme pri 180C piecť ca. 15-20 minút do zlatista. Potom necháme vychladnúť. Spodné cesto vložíme do tortovj formy.
- Na plnku zohrejeme v hrnci 400ml mlieka spolu s mliekom. Vo zvyšnom mlieku zatiaľ zmiešame pudingový prášok a cukor (krištáľový a vanilkový) a všetko dobre premiešame. Keď začne vrieť mlieko, tak vlejeme pudingovú zmes a varíme za miešania až vznikne tuhý puding. Ten necháme 10 minút vychladnúť potom nanesieme na cesto a dáme do chladničky dôkladne vychladnúť.
- Medzitým si vyšľaháme smotanu so stužovačom do tuha a nanesieme na stuhnutú plnku. Opäť dáme chladnúť. Okrem toho si roztopíme čokoládu a nanesieme túto na druhý plát cesta. Ešte pokiaľ je čokoláda tekutá, narežeme cesto na 8 dielov a necháme tato vychladnúť.
- Potom nanesieme na stuhnutú plnku vyšľahanú šľahačku a na vrch položím pripravené kusy lístkového cesta s čokoládou.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Pomocníci do kuchyne*


Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
210 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV
































