Ak nemáte čas na dlhé varenie, ale chcete servírovať niečo chutné, rýchle a plné vôní Stredomoria, táto smotanovo-paradajková omáčka je presne to pravé. Je jemná, krémová a deti ju milujú – najmä s kúskom čerstvej burraty na vrchu.
Jump to Recipe
Jednoduchá paradajková omáčka so smotanou, ideálna k cestovinám
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
500 g čerstvých rajčín
1 červená cibuľa
2 PL olivového oleja
150 ml sladkej smotany
1 ČL sušeného oregana (alebo pár lístkov čerstvého)
Soľ a čierne korenie podľa chuti
Cestoviny podľa výberu
Burrata mozzarella na servírovanie
Postup
- Na panvici rozohrejeme olivový olej. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme do zlatista. Rajčiny nakrájame a pridáme k cibuli. Spolu necháme dusiť približne 10–15 minút, kým sa rajčiny nerozpadnú a nevytvoria hustejšiu omáčku.
- Ak chceme hladšiu konzistenciu, omáčku rozmixujeme ponorným mixérom. Potom ju osolíme, okoreníme a pridáme oregano. Následne vlejeme sladkú smotanu a krátko povaríme, aby sa chute spojili a omáčka bola krásne krémová.
- Medzitým si uvaríme cestoviny v osolenej vode podľa návodu. Po scedení ich premiešame s omáčkou, aby sa pekne obalili.
Na tanieri podávame s čerstvou burrata mozzarellou, kvapkou olivového oleja a lístkami bazalky.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Pomocníci do kuchyne*


Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
210 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV
































