Slané koláče sú skvelou voľbou pri oslavách, alebo ak plánujete piknik alebo len proste chcete pripraviť obed z plechu. Obdobne ako pri koláči pirog, na ktorý recept nájdete takisto na mojej stránke, sa pri börek pracuje s tenučkým cestom, filo cestom, obdoba nášho štrúdlového cesta. Toto počas pečenia dostane skvelú chrumkavú konzistenciu a výsledok stojí za to.
Jump to Recipe
Slaný koláč s mäsovou plnkou börek
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1 balenie štrúdlového cesta alebo filo cesta
250g hov. Mletého mäsa
50g postrúhaného tvrdého syra
2PL oleja
Soľ, čierne korenie, sušené čili, sladká červená paprika
2ks cibuleNa zálievku: 100g roztopeného masla, 100ml šľahačkovej smotany, 1 vajíčko
Postup
- Cesto si vyrolujeme na pracovnú plochu. Postupne z neho budeme odoberať jednotlivé pláty, preto by nemalo byť ďaleko od miesta, kde budeme jedlo pripravovať. Zbytočne ním nehýbeme, aby sme ho nepoškodili.
Roztopené maslo zmiešame s vajíčkom. To bude naša zálievka. - Na mäsovú plnku na oleji a tuku opečieme pomaly cibuľku a potom pridáme mäso a opražíme ho do zlatista. Okoreníme ho soľou, čierným korením, čili a sladkou červenou paprikou a necháme vychladnúť.
- Na vymastený plech alebo zapekaciu nádobu položíme prvý plát cesta. Ten potrieme zálievkou pomocou pierka a naňho položíme druhý plát cesta. zopakujeme až budeme mať 3 vrstvy cesta. Na to nanesieme mäsovú plnku a potom pokračujem ďaľšími 3 vrstvami cesta, vždy medzi nimi výdatne potrieme zálievkou.
Na koniec vrch cesta polejeme šľahačkovou smotanou a posypeme sézamom. - Pečieme v trúbe pri 180°C. Najskôr 20minút prikyté alobalom a potom 25 minút až dostane börek krásnu zlatistú farbu. Po vychladnutí pokrájame na kocky.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Pomocníci do kuchyne*


Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
210 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV
































