Chcete rýchle, jednoduché a hlavne zdravé raňajky? Tak odporúčam dať šancu tejto ovsenej kaši pripravenej počas noci. Nielen, že je takto pripravená ovsená kaša bez varenia skutočne do minúty hotová, ale tiež je plná minerálov, vlákniny a vitamínom (najmä skupiny B).
Na prípravu tejto kaši nepotrebujete takmer žiaden čas – stačí ovsené vločky v predvečer zaliať, potom ich nechať nabopnať a na ďaľší deň už len pridať ovocie. Jednoduhšie to už asi ani nejde.
Mne sa osvedčilo použiť na prípravu sklenený uzatváratelný pohár (napríklad zaváraninový). V tom sa vločky nielen dobre pomiešajú, ale tiež si takto pripravené vločky môžete zobrať tiež zo sebou, napríklad do roboty.
Suroviny (na 1 porciu):
- 1 malá (espresso šálka) ovsených vločiek
- 1,5 šálky mlieka (napríklad ovsené mlieko)
- 1 čl sladidla (napríklad javorový alebo agave sirup, prípadne med)
- 1 čl ľanových semiačok (alebo iné semiačka, napríklad sézam)
- drobné ovocie podľa chuti
Postup:
- Do pohára alebo misky dáme vločky, mlieko, a sladidlo a premiešame.
- Ak ste použili zaváraninový pohár, tak stačí uzavrieť veku a krátko všetko potriasť.
- Takto pripravené necháme vločky počas noci stáť. V letných mesiacoch odporúčam dať do chladničky, ak je v noci ešte chladnejšie, nieje problém ich aj nechať nabopnať pri izbovej teplote.
- Na ďaľší deň už len pridáme ovocie podľa chuti, prípadne oriešky a môžeme si vychutnať tieto zdravé raňajky.
Inšpirujte aj sa aj ďaľšiou zdravou alternatívou na raňajky – Chia pudingom.
Tento recept patrí do kategórie – Vegan
Pingback: Chia puding - základný recept - recepis.sk
Pingback: Lievance z ovsených vločiek, recept bez vajec - recepis.sk