Lievance z ovsených vločiek, recept bez vajec

Lievance z ovsených vločiek, recept bez vajec

Zdravé a chutné lievance z ovsených vločiek bez vajec, ktoré zachutia vám aj vaším deťom.

Ako vyrobiť ovsenú múku?

Je to tak jednoduché. Stačí zomlieť za vrecko ovsených vločiek či už kuchynským robotom, ale tyčovým mixérom ca. 3-5 minút úplne na jemno. To je všetko.
Takto si viete za pár minút vyrobiť zo túto skvelú a zdravú náhradu múky.
Tú môžete využiť napríklad na prípravu týchto výborných lievance z ovsených vločiek.

Čomu prospievajú ovsené vločky?

Ovsené vločky sú skvelým zdrojom vápniku, železa a vitamínu B, oplatí sa ich pravidelne zaradiť do jedálnička.

Ako uskladniť ovsenú múku?

Uskladňovať odporučujem múku v uzatvárateľnej sklenenej nádobe

Suroviny:

  • 1 šálka ovsených vločiek zomletých na jemno
  • 3 banány
  • 4 PL trstinového cukru
  • 1 čl prášok do pečiva
  • 1 šálka ovseného mlieka
  • 1/2 šálky hladkej múky (napríklad špaldovej)
  • 1 čl škorica
  • 3 PL oleja
  • štipka soli

Postup:

  • Ovsené vločky najskôr rozomelieme alebo rozmixujeme mixérom činponorným mixérom es na hladkú múku.
  • Banány roztlačíme vidličkou na kašu.
  • V miske zmiešame banánovú kašu s cukorom, soľou a práškom do pečiva.
  • Pridáme ovsené vločky, ovsené mlieko, škoricu, olej a múku. Dobre premiešame.
  • Cesto necháme 15 minút odstáť, aby múka pekne nabopnala.
  • Potom na vymastenej panvici na strednom ohni pečieme lievance z oboch strán do zlatista.
  • Oheň by mal byť nastavený na nízkej teplote aby boli zvnútra pekne prepečené predtým než zvonku zhnednú.
  • Podávame posypané práškovým cukrom.

Inšpirujte aj sa aj ďaľšiou zdravým pokrmom z ovsených vločiek – Ovsená kaša pripravená počas noci.

Tento recept patrí do kategórie – Vegan

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.