Zbožňujem nátierky. Už od detstva nieje pre mňa chutnejších raňajok či rýchlej večere ako čerstvé pečivo s nátierkou.
Preto sa snažím mať vždy nejaké nátierky v chladničke pripravené, ako napríklad túto chutnú tuniakovú nátierku.
Majonéza so svojou mierne kyslastou chuťou je veľmi dôležitá pretože práve táto kyslosť dodá nátierke tú správnu chuť. Tá chutí fantastický s čerstvým kôprom.
Potrebujete:
- 1 konzervu tuniaka vo vlastnej šťave
- 4 PL majonézy
- 3 PL masla/margarínu izbovej teploty
- 2ks jarnej cibuľky
- červená cibuľa
- 1 čl horčice
- za 1 PL pokrájaného kôpru
- Soľ, čierne korenie
Postup:
- Tuniaka dáme do sítka a vytlačíme všetkú prebytočnú šťavu.
- V miske zmiešame pomocou vidličky maslo, horčicu a majonézu až sa dobre spoja.
- Dochutíme soľou a čiernym korením.
- Pridáme k tomu tuniaka a dobre spolu všetko opäť vidličkou premiešame.
- Jarnú cibuľku a červenú cibuľku pokrájame na jemno a pridáme k pomazánke.
- Čerstvý kôpor takisto pokrájame na drobno.
- Nátierku natrieme na pečivo.
- Pripravené pečivo posypeme kôprom a servírujeme.
Tento recept paatrí do kategórie – Nátierky