nepravý parmezán vyrobený z kešu orieškov

Nepravý parmezán vyrobený z kešu orieškov

Kešu oriešky sú tak neuveriteľne rôznorodé- od klasického snacku ich môžeme použiť aj pri pečení, výrobu omáčok alebo nátierok, tak ako aj ako náhradu syru ako nepravý parmezán z kešu. Táto náhrada parmezánu z kešu orieškov je za pár minút hotová a uskladnená v chladničke 2 týždne uskladnitelná.

Prečo vôbec sa oplatí jesť tieto oriešky? Mimo ich dobrej chuti sú výnimočne bohaté na vlákninu a minerály a tých je v kešu naozaj veľa- horčík, vápnik, kalciu, fosfor, zinok, železo a tak to ide ďalej. Skutočne skvelá potravina na doplnenie minerálov v tele.

Na výrobu náhrady parmezánu z kešu potrebujete len jedno- veľmi dobrý kuchynský robot alebo mlynček, ktorý oriešky pomelie naozaj na jemno.

Čo potrebujete?

  • 100g kešu (prírodnych alebo osolených)
  • 1 čl sušeného cesnaku
  • (Štipka soli ak ste použili prírodnú verziu)

Postup:

  • Oriešky vložíme spolu s cesnakom do kuchynského robota a sekáme tak dlho, až ostane len jemná konzistencia.
  • Ak ste použili neslané oriešky, zmes na záver dochutíme soľou. Ak ste spracovali slané oriešky tento krok vynechajte.
  • Uskladnite v chlade v sklenenom, uzatvárateľnom pohári.

Ako môžete použiť túto náhradu parmezánu?

  • V podstate do všetkých pokrmov kde pridávate parmezán pre jeho slanú chuť- napríklad k cestovinovým pokrmom do omáčky alebo na ich posypanie.
  • Ďaľším možným využitím je na prípravu týchto zapečených avokád. Na to umiestnite zmes do stredu avokáda, položte na to pár plátkov rajčín, pokvapkajte olejom a takto nechajte 15-20 minút zapiecť.
https://youtu.be/Jy9FPs88kNM

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.