Pečená paprika s feta plnkou

Počas leta si ešte viac ako zvyčajne vychutnávam ľahké zeleninové jedla. Medzi také patrí aj tento pokrm. Výborný či už ako hlavný chod alebo ako príloha ku grilovanému mäsku.

Potrebujete:

  • 4-6ks červenej papriky kápii
  • 150g jemného krémovitého syru
  • 200g syru feta
  • 1 vajíčko
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 jarné cibuľky pokrájané na drobno
  • za hrsť slaných kešu orieškov
  • Soľ, čierne korenie
  • Petržlenová vňať

Postup:

  • Papriky umyjeme a osušíme. Potom z nich odrežeme po dĺžke kus vrchnej časti aby nám vznikli malé lodičky.
  • Vyberieme ešte nožom zrniečka (stonku pre ozdobu necháme a odrezanú časť papriky pokrájame na malé kocky.
  • V miske si zmiešame jemný krémovitý syr a syr feta, ktorý sme rozdrobili.
  • Pridáme kúsky papriky, surové vajíčko, cibuľku, pretlačený cesnak, petržlenovú vňať a dochutíme soľou a čiernym korením. Na záver pridáme na jemno posekané kešu oriešky a všetko dobre premiešame.
  • Plnkou naplníme pripravené paprikové lodičky a dáme ich na plech.
  • Pri 160C pečieme ca 30 minút pokiaľ plnka dostane zlatistú farbu.
  • Pri servírovaní posypeme čerstvou vňaťou.

One Comment

  1. Pingback: recepis.sk Nepravý parmezán vyrobený z kešu orieškov

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.