HomeHlavné jedlá Bezmäsité jedlá Pečená paprika s feta plnkou

Pečená paprika s feta plnkou

Posted in : Bezmäsité jedlá, Hlavné jedlá, Príloha on by : lydia.argilli Značky:, , , ,

Počas leta si ešte viac ako zvyčajne vychutnávam ľahké zeleninové jedla. Medzi také patrí aj tento pokrm. Výborný či už ako hlavný chod alebo ako príloha ku grilovanému mäsku.

Potrebujete:

  • 4-6ks červenej papriky kápii
  • 150g jemného krémovitého syru
  • 200g syru feta
  • 1 vajíčko
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 jarné cibuľky pokrájané na drobno
  • za hrsť slaných kešu orieškov
  • Soľ, čierne korenie
  • Petržlenová vňať

Postup:

  • Papriky umyjeme a osušíme. Potom z nich odrežeme po dĺžke kus vrchnej časti aby nám vznikli malé lodičky.
  • Vyberieme ešte nožom zrniečka (stonku pre ozdobu necháme a odrezanú časť papriky pokrájame na malé kocky.
  • V miske si zmiešame jemný krémovitý syr a syr feta, ktorý sme rozdrobili.
  • Pridáme kúsky papriky, surové vajíčko, cibuľku, pretlačený cesnak, petržlenovú vňať a dochutíme soľou a čiernym korením. Na záver pridáme na jemno posekané kešu oriešky a všetko dobre premiešame.
  • Plnkou naplníme pripravené paprikové lodičky a dáme ich na plech.
  • Pri 160C pečieme ca 30 minút pokiaľ plnka dostane zlatistú farbu.
  • Pri servírovaní posypeme čerstvou vňaťou.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial