Tento ľahký pokrm s konzistenciou prívarku je a rýchlo hotový a chutí dobre či už bezmäsito (s vajíčkom) alebo s mäsom (fašírka, párok, klobása). Výborné jedlo najmä do teplých dní.
Suroviny:
- 1kg zemiakov
- 1,5l vody
- 1 strúčik cesnaku
- čierne korenie
- 200ml mlieka
- 1PL múky alebo zemiakového škrobu
- soľ, čierne korenie
- ocot
- kôpor
Postup:
- 1kg zemiakov očistíme a pokrájame na kocky. Prepláchneme vo vode a potom zalejeme tak, aby voda bola 2 cm nad zemiakmi.
- Osolíme, pridáme 1 celý strúčik cesnaku, 2 bobkové listy, 2 kusy celého čierne korenia a necháme zovrieť. Potom varíme 20min. do zmäkknutia zemiakov.
- V 200ml mlieka rozmiešame za 1 kopcovitú polievkovú lyžicu zemiakového škrobu a vlejeme k zemiakom, dobre premiešame až sa všetko zahustí.
- Za hrsť čerstvého kôpru pokrájame na drobno a pridáme k zemiakom. Na záver dochutíme 0,5PL octu.
Hľadáte inšpiráciu na chutné polievky či prívarky?
Tak nezabudnite nahliadnúť do mojej kuchárskej knihy venovanej tejto téme plnej chutných receptov na tradičné, mäsité ale aj bezmäsité polievky, ktoré potešia vašu rodinu.
Knihu si môžete za symbolickú cenu zakúpiť tu- POLIEVKY A PRÍVARKY
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.