Zemiaky v kôprovej omáčke

Tento ľahký pokrm s konzistenciou prívarku je a rýchlo hotový a chutí dobre či už bezmäsito (s vajíčkom) alebo s mäsom (fašírka, párok, klobása). Výborné jedlo najmä do teplých dní.

Postup:

  • 1kg zemiakov očistíme a pokrájame na kocky. Prepláchneme vo vode a potom zalejeme tak, aby voda bola 2 cm nad zemiakmi.
  • Osolíme, pridáme 1 celý strúčik cesnaku, 2 bobkové listy, 2 kusy celého čierne korenia a necháme zovrieť. Potom varíme 20min. do zmäkknutia zemiakov.
  • V 200ml mlieka rozmiešame za 1 kopcovitú polievkovú lyžicu zemiakového škrobu a vlejeme k zemiakom, dobre premiešame až sa všetko zahustí.
  • Za hrsť čerstvého kôpru pokrájame na drobno a pridáme k zemiakom. Na záver dochutíme 0,5PL octu.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *