Veľkonočný veniec

Tento veniec sa tradične pripravuje v Nemecku, kde nechýba na veľkonočnom stole. Cesto je rovnaké ako pri vianočke, len postup prípravy sa trochu odlišuje. Výsledkom je krásne nadýchané cesto, mäkké ako vatička.

Základný recept na vianočku nájdete tu- https://recepis.sk/2018/10/01/domaca-vianocka/

Potrebujete:

  • 500g hl.múky
  • ½ kocky droždia
  • 75g kr.cukru
  • 200ml sladkej šlahačkovej smotany
  • Vanilková esencia alebo 1 vanilkový cukor
  • 2 vajíčka+1bielok
  • Štipka soli
  • 1 žĺtko +2pl mlieka na potretie

Postup:

  • Podľa základného receptu si pripravíme z uvedených surovín cesto.
  • Cesto potrieme olejom, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme najskôr 45min. na teplom mieste kysnúť až cesto zdvojnásobí jeho veľkosť.
  • Potom cesto rozdelíme na 4ks. Z toho 3ks by mali mať rovnakú veľkosť, štvrtý kus by mal byť asi o polovičku menší ako zvyšné 3 diely.
  • 3 diely vygúľame rukami na ca 80cm dlhé šuľce. Tie potom prepletieme do vrkoča a ten skrútime a vytvoríme kruh. Treba dbať na to, aby konce boli dobre spojené. Cesto položíme na plech. Prikryjeme a necháme ďalej kysnúť.
  • Zvyšný diel cesta rozdelíme na 3 kusy. Každý vygúľame rukami, tentoraz na ca. 10cm kusy.
  • Každý kus zatočíme okolo svojej osy viackrát aby vznikla zatočená optika.
  • Kusy položíme na 3 miesta na na veľkonočný veniec a vytvoríme kruh, do ktorého vložíme vajíčko z alobalu.
  • Na to odtrhneme z alobalu 3 kusy, takisto si pripravíme 3 kuchynské utierky z papieru. Každú kuchynskú utierku vytvarujeme do guľky a tú obalíme do alobalu tak aby vznikol tvar vajíčka.
  • Alobalové vajíčka vložíme do pripravených otvorov, cesto prikryjeme a necháme ešte 20min. kysnúť.
  • Medzitým si predhrejeme trúnbu na 180C. Keď je cesto vykysnuté, zmiešame žĺtko s mliekom a zmesou potrieme povrch cesta.
  • Vianočku necháme piecť ca. 25min. do zlatistej farby.
  • Po upečení vyberieme alobalové vajíčka a nahradíme ich farbenými vajciami uvaernými na tvrdo.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Jahodová torta s mascarpone

    Jahodová torta s mascarpone

    Patríte k milovníkom tohto skvelého ovocia? Sladká, voňavá chuť čerstvých jahôd je niečo výnimočné a nič ju nevyzdvihuje lepšie ako šťavnatý jahodový koláč. Tento koláč je ideálny na každú príležitosť, od letných piknikov až po elegantné večere, a spája prirodzenú sladkosť jahôd s vlhkou a jemnou mrveničkou. Či už ste […]


  • Pribináčik krém s kompótom z rebarbory

    Pribináčik krém s kompótom z rebarbory

    Máte radi tvarohový krém pribináčik? Tento skvelý tvarohový krém pribináčik si vyžaduje minimálnu prípravu a samozrejme, že je chutný už aj sám o sebe. Ale v kombinácii s kompótom s jemnou škoricovou príchuťou je to neskutočná dobrota. Ovocie na kompót môžete zvoliť podľa chuti, keďže je aktuálne sezóna rebarbory, tak […]


  • Jednoduchý karamelový zákusok s ganache

    Jednoduchý karamelový zákusok s ganache

    Tento super jednoduchý zákusok spája chuť nadýchanej vanilkovej piškóty s intenzívnou karamelovou polevou a k tomu zakončenou čokoládovou polevou ganache. Ak hľadáte rýchli zákusok, ktorý zachutí celej rodine a to bez väčšej námahy, tak toto je správna voľba. Karamel Ako pripraviť karamel – 20 rád, ako sa vám vždy podarí […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*