Toto cesto je univerzálne použiteľné, či už na prípravu torty (tortová forma s priemerom 24/26cm) s čokoládovým korpusom alebo na prípravu rezov, či zákuskov, s kakaovým základom (obdĺžniková forma s mierami ca. 22x33cm) ).
Potrebujete:
- 4 vajíčka
- 100ml oleja
- 100ml silnej kávy
- 30g kakaového prášku
- 170g hl. múky
- 1/2 prášku do pečenia
- 150g kr. cukru
- štipka soli
Postup:
- Bielka si oddelíme od žĺtkov. Potom k bielkam pridáme štipku soli a šľaháme do tuhej peny. Odložíme stranou.
- Žĺtka vyšľaháme s cukrom do penista. Postupne pridávame za šľahania olej (podobne ako pri príprave majonézy) až vznikne vláčna zmes.
- Pridáme kakao, múku, prášok do pečiva ako aj vychladnutú kávu a všetko dobre premiešame.
- Na záver pomalými pohybmi primiešame bielkový sneh.
- Cesto nalejeme na plech alebo tortovú formu a nechám v predhriatej rúre piecť pri 160C ca. 35min.
Pingback: Gaštanové rezy – recepis.sk
Pingback: Gaštanová torta, lahodný slávnostný dezert - recepis.sk
Pingback: Karamelové Lotus rezy po ktorých sa oblížete - recepis.sk - Keď tradície chutia