Polievka z pečenej tekvice lydia_argilli_food_photography

Polievka z pečenej tekvice

Možno sa pýtate, načo tekvicu piecť? No preto, lebo tak dostane tekvica úplne inú, omnoho intenzívnejšiu chuť ako keď ju len spracujete surovú. Táto malá extra robota sa vám chuťovo mnohonásobne vráti.

Suroviny:

  • 1 tekvica hokaiddo
  • 2-3 väčšie zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 1,5l vývaru
  • rasca, čierne korenie
  • soľ
  • olivový olej
  • tyminán
  • 100ml šľahačkovej smotany

Ich Postup:

  • Začneme prípravou tekvice. Tú umyjeme (kdo chce môže aj ošúpať, ale nemusí), prekrojíme na polku a vyberieme zrniečka.
  • Následne pokrájame tekvicu na1cm hrubé mesiačiky a tie kladieme na plech s odstupom.
  • Tekvicu pokvapkáme olejom a osolíme. Kdo chce, môže tiež posypať tymiánom.
  • Dáme piecť pri 200C až začnú hnednúť kraje tekvice, ca. 25 minút
  • Cibuľu si pokrájame na kocky a dáme opekať na oleji v hrnci.
  • Zemiaky pokrájame na kocky a pridáme k cibuli spolus opečenou tekvicou a zalejeme vodou/ vývarom.
  • ochutíme soľou, rascou a korením (ja som pridala aj kurkumu) a varíme 30 minút do mäkka.
  • Následne rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a prilejeme sladkú smotanu.
  • Servírujeme napríklad posypanú sézamom.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Videorecept- chlieb z panvice pita

    Videorecept- chlieb z panvice pita

    Na prípravu tohto chlebíka na spôsob arabského chlebu vám postačí jedna panvica, to je všetko https://youtu.be/8RcSvzQ_1Mk?si=oniUnLu-bJaG6wuw Pita chlieb Recept


  • Bryndzová polievka z vývaru z halušiek

    Bryndzová polievka z vývaru z halušiek

    Ak varíte doma halušky či domáce cestoviny alebo rezance, vodu v ktorej ich varili nevyhadzujte. Naše staré mamy z nej vedeli pripraviť rôzne chutné polievky, od zemiakov, po cesnakovú či bryndzovú. Prečo použili túto vodu? Jednak, lebo je plná chuti od cestovín, takisto obsahuje škrob a tak je už hustejšia […]


  • Banánový chlieb s jogurtom

    Banánový chlieb s jogurtom

    Banánový chlieb je vskutku len koláč podobný bábovke, najmä po pridaní čokolády sa ho deti nebudú vedieť dojesť a vy spotrebujete prebytočné banány. Takže 2 muchy jednou ranou. Okrem toho je to recept bez váženia, postačí vám hrnček s objemom 250ml. Recept na banánový koláč


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*