Vyskúšali ste už niekedy pravé talianské rizoto? Ak áno, určite ste nebanovali, tento pokrm je nielen krásne krémovitý ale aj naozajstná lahôdka. Pripraviť si ju môžete aj doma. Ako na to sa dozviete v tomto recepte. Ak by ste sa radi naučili viac o príprave príloh, medzi iným aj rizota, tak nezabudnite nahliadnúť do môjho online kurzu o prílohách.
Suroviny:
- 1 šálka ryže na rizoto (táto ryža obsahuje veľa škrobu)
- 5 šálok vývaru
- maslo
- 1 cibuľa
- 50g parmezánu
- (prípadne soľ)
Postup:
- Ryžu neoplachujeme! Namiesto toho si pripravíme horúci vývar (na 1 šálku ryže 5 šálok vývaru)
- V hrnci si na oleji alebo masle opražíme 1 cibuľu pokrájanú na drobno.
- Keď cibuľa dostane zlatistú farbu, pridáme ryžu a pomaly ju 3-5 minút za stáleho miešania opekáme.
- Potom pridáme za naberačku vývaru a na najnižšom ohni necháme variť až sa vývar vstrebá. Opäť pridáme za naberačku vývaru a toto opakujeme, až sa vývar minie a ryža bude mäkká. Od ryži neodchádzame, aby nám nahodou nezačala prihárať, vždy by mala byť mokrá.
- Keď je už ryža uvarená pridáme za 2 lyžice masla a ryžu osolíme. Ak chceme, môžeme pridať tiež na jemno postrúhaný parmezán syr, potom ale solíme len striedmo, lebo parmezán je už slaný.
- Podávame ešte horúcu a vždy čerstvo pripravenú. Risotto ryža sa hodí na čerstvé servírovanie.
Ak aj vy často máte dilemu čo navariť bezmäsito a nechcete hneď siahnúť po sladkých pokrmoch ako palacinky, či buchty, tak táto Zbierka receptov vás určite inšpiruje.
Nájdete tu 25 chutných slaných bezmäsitých receptov na každodenné varenie.
Zakúpte si túto E-knihu za symbolickú sumu tu.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.