Jednoduchá boloňská omáčka vhodná aj pre deti (bolognese)

Kdo má deti asi nemá čas variť omáčku 5 hodín pokiaľ je servírovaná a asi takisto nebude preferovať použitie vína pri varení. Tak vznikla táto jednoduchá a rýchla verzia boloňskej omáčky, ktorú môžete bez obáv servírovať aj vaším deťom, ale použiť na ďaľšie skvelé pokrmy ako lasagne.

Suroviny:

  • 500g hovädzieho mletého mäsa
  • 1 kuchynská cibuľa
  • 1 mrkva
  • 2ks stonkového celeru
  • 2 bobkové listy
  • 1 konzerva rajčín (alebo 1/2 kg čerstvých ošúpaných rajčín)
  • 1čl balsamica
  • 150ml hovädzieho vývaru
  • 2PL rajčinového pretlaku
  • 1 kocka kr. cukru alebo 1/2čl
  • soľ, čierne korenie
  • (oregano, tyminán)

Postup:

  • Začneme prípravou mäsa. Panvicu si nahrejeme, dáme olej a pridáme do nej mäso, ktoré zprudka opečieme zo všetkých strán až sa mu zatiahnú póry.
  • Potom ho ochutíme soľou a čiernym korením. Keď je opečené, tak dáme do vysokej nádoby kde ho necháme krátko vychladnúť a potom ho ponorným mixérom kratučko rozmixujeme aby nám ostala hladšia zmes (žiadna kaša :), len malé kúsky mäsa).
  • Cibuľu, mrkvu a celer pokrájame na drobno. Do tej istej panvice ako sme opekali mäso dáme opäť trochu oleja a pridáme zeleninu. Dusíme za občastného miešania 10-15 minút.
  • Potom pridáme rajčinový pretlak a ešte ho krátko opečieme. Následne prilejeme rajčinovú konzervu a pomocou zemiakového lisu roztlačíme rajčiny na kašu. Alternatívne použijte passatu kde už rajčiny rozmixované sú.
  • Dochutíme cukrom, bobkovým listom, soľou a korením a pridáme mäso. Takisto prilejeme vývar a necháme zakryté dusiť ca. 20 minút.
  • Na záver pridáme pre miernu kyslosť balsamico a premiešame. Pred servírovaním odoberieme bobkový list a kdo chce dochutí bylinkami ako oregano či tymián.
  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


  • Mäkkučké Pizza rožky

    Mäkkučké Pizza rožky

    Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*