Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Jednoduchá boloňská omáčka vhodná aj pre deti (bolognese)

Jednoduchá boloňská omáčka vhodná aj pre deti (bolognese)

Kdo má deti asi nemá čas variť omáčku 5 hodín pokiaľ je servírovaná a asi takisto nebude preferovať použitie vína pri varení. Tak vznikla táto jednoduchá a rýchla verzia boloňskej omáčky, ktorú môžete bez obáv servírovať aj vaším deťom, ale použiť na ďaľšie skvelé pokrmy ako lasagne.

Suroviny:

  • 500g hovädzieho mletého mäsa
  • 1 kuchynská cibuľa
  • 1 mrkva
  • 2ks stonkového celeru
  • 2 bobkové listy
  • 1 konzerva rajčín (alebo 1/2 kg čerstvých ošúpaných rajčín)
  • 1čl balsamica
  • 150ml hovädzieho vývaru
  • 2PL rajčinového pretlaku
  • 1 kocka kr. cukru alebo 1/2čl
  • soľ, čierne korenie
  • (oregano, tyminán)

Postup:

  • Začneme prípravou mäsa. Panvicu si nahrejeme, dáme olej a pridáme do nej mäso, ktoré zprudka opečieme zo všetkých strán až sa mu zatiahnú póry.
  • Potom ho ochutíme soľou a čiernym korením. Keď je opečené, tak dáme do vysokej nádoby kde ho necháme krátko vychladnúť a potom ho ponorným mixérom kratučko rozmixujeme aby nám ostala hladšia zmes (žiadna kaša :), len malé kúsky mäsa).
  • Cibuľu, mrkvu a celer pokrájame na drobno. Do tej istej panvice ako sme opekali mäso dáme opäť trochu oleja a pridáme zeleninu. Dusíme za občastného miešania 10-15 minút.
  • Potom pridáme rajčinový pretlak a ešte ho krátko opečieme. Následne prilejeme rajčinovú konzervu a pomocou zemiakového lisu roztlačíme rajčiny na kašu. Alternatívne použijte passatu kde už rajčiny rozmixované sú.
  • Dochutíme cukrom, bobkovým listom, soľou a korením a pridáme mäso. Takisto prilejeme vývar a necháme zakryté dusiť ca. 20 minút.
  • Na záver pridáme pre miernu kyslosť balsamico a premiešame. Pred servírovaním odoberieme bobkový list a kdo chce dochutí bylinkami ako oregano či tymián.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*