Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Jednoduchá boloňská omáčka vhodná aj pre deti (bolognese)

Jednoduchá boloňská omáčka vhodná aj pre deti (bolognese)

Kdo má deti asi nemá čas variť omáčku 5 hodín pokiaľ je servírovaná a asi takisto nebude preferovať použitie vína pri varení. Tak vznikla táto jednoduchá a rýchla verzia boloňskej omáčky, ktorú môžete bez obáv servírovať aj vaším deťom, ale použiť na ďaľšie skvelé pokrmy ako lasagne.

Suroviny:

  • 500g hovädzieho mletého mäsa
  • 1 kuchynská cibuľa
  • 1 mrkva
  • 2ks stonkového celeru
  • 2 bobkové listy
  • 1 konzerva rajčín (alebo 1/2 kg čerstvých ošúpaných rajčín)
  • 1čl balsamica
  • 150ml hovädzieho vývaru
  • 2PL rajčinového pretlaku
  • 1 kocka kr. cukru alebo 1/2čl
  • soľ, čierne korenie
  • (oregano, tyminán)

Postup:

  • Začneme prípravou mäsa. Panvicu si nahrejeme, dáme olej a pridáme do nej mäso, ktoré zprudka opečieme zo všetkých strán až sa mu zatiahnú póry.
  • Potom ho ochutíme soľou a čiernym korením. Keď je opečené, tak dáme do vysokej nádoby kde ho necháme krátko vychladnúť a potom ho ponorným mixérom kratučko rozmixujeme aby nám ostala hladšia zmes (žiadna kaša :), len malé kúsky mäsa).
  • Cibuľu, mrkvu a celer pokrájame na drobno. Do tej istej panvice ako sme opekali mäso dáme opäť trochu oleja a pridáme zeleninu. Dusíme za občastného miešania 10-15 minút.
  • Potom pridáme rajčinový pretlak a ešte ho krátko opečieme. Následne prilejeme rajčinovú konzervu a pomocou zemiakového lisu roztlačíme rajčiny na kašu. Alternatívne použijte passatu kde už rajčiny rozmixované sú.
  • Dochutíme cukrom, bobkovým listom, soľou a korením a pridáme mäso. Takisto prilejeme vývar a necháme zakryté dusiť ca. 20 minút.
  • Na záver pridáme pre miernu kyslosť balsamico a premiešame. Pred servírovaním odoberieme bobkový list a kdo chce dochutí bylinkami ako oregano či tymián.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Jednoduchá boloňská omáčka vhodná aj pre deti (bolognese)

Kdo má deti asi nemá čas variť omáčku 5 hodín pokiaľ je servírovaná a asi takisto nebude preferovať použitie vína pri varení. Tak vznikla táto jednoduchá a rýchla verzia boloňskej omáčky, ktorú môžete bez obáv servírovať aj vaším deťom, ale použiť na ďaľšie skvelé pokrmy ako lasagne. Suroviny: Postup:

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Nová E-kniha plná letných receptov

    Nová E-kniha plná letných receptov

    Ak si práve vychutnávate leto mám pre vás skvelú správu, pripravila som pre vás zbierku receptov na toto ročné obdobie, ktoré mi pripomínalo leto, ako som ho trávila v detstve u starej mamy – od tradičných receptov na spracovanie ovocia vo forme zákuskov či koláčov, až po zaváranie a konzervovanie, […]


  • Malinový koláč s pudingom

    Malinový koláč s pudingom

    Tento malinový koláč s pudingom je super rýchlou variantov, ktorú zvládnete celkom bez váženia, len s jedným hrnčekom s objemom 200ml. Puding cesto nielen pekne zafarbí do žlta ale takisto mu dodá na vláčnosti. Sladké cesto skvelo harmonizuje s mierne kyslastými malinami a celkovo chutný recept zvládnuteľný za pár minút. […]


  • Jahodový hrnčekový koláč s bielou čokoládou

    Jahodový hrnčekový koláč s bielou čokoládou

    Tento koláč spája chuť jahôd a bielej čokolády to chutného dezertu. Ja som tentoraz pridala jahody tak do cesta ako aj na oblohu lebo som mala vela jahôd, ale samozrejme, že je môžete ich umiestniť len na ozdobu a v ceste vynechať, výsledok bude takisto lahodný. Tomuto cestu dominuje chuť […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*