Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Jednoduchá boloňská omáčka vhodná aj pre deti (bolognese)

Jednoduchá boloňská omáčka vhodná aj pre deti (bolognese)

Kdo má deti asi nemá čas variť omáčku 5 hodín pokiaľ je servírovaná a asi takisto nebude preferovať použitie vína pri varení. Tak vznikla táto jednoduchá a rýchla verzia boloňskej omáčky, ktorú môžete bez obáv servírovať aj vaším deťom, ale použiť na ďaľšie skvelé pokrmy ako lasagne.

Suroviny:

  • 500g hovädzieho mletého mäsa
  • 1 kuchynská cibuľa
  • 1 mrkva
  • 2ks stonkového celeru
  • 2 bobkové listy
  • 1 konzerva rajčín (alebo 1/2 kg čerstvých ošúpaných rajčín)
  • 1čl balsamica
  • 150ml hovädzieho vývaru
  • 2PL rajčinového pretlaku
  • 1 kocka kr. cukru alebo 1/2čl
  • soľ, čierne korenie
  • (oregano, tyminán)

Postup:

  • Začneme prípravou mäsa. Panvicu si nahrejeme, dáme olej a pridáme do nej mäso, ktoré zprudka opečieme zo všetkých strán až sa mu zatiahnú póry.
  • Potom ho ochutíme soľou a čiernym korením. Keď je opečené, tak dáme do vysokej nádoby kde ho necháme krátko vychladnúť a potom ho ponorným mixérom kratučko rozmixujeme aby nám ostala hladšia zmes (žiadna kaša :), len malé kúsky mäsa).
  • Cibuľu, mrkvu a celer pokrájame na drobno. Do tej istej panvice ako sme opekali mäso dáme opäť trochu oleja a pridáme zeleninu. Dusíme za občastného miešania 10-15 minút.
  • Potom pridáme rajčinový pretlak a ešte ho krátko opečieme. Následne prilejeme rajčinovú konzervu a pomocou zemiakového lisu roztlačíme rajčiny na kašu. Alternatívne použijte passatu kde už rajčiny rozmixované sú.
  • Dochutíme cukrom, bobkovým listom, soľou a korením a pridáme mäso. Takisto prilejeme vývar a necháme zakryté dusiť ca. 20 minút.
  • Na záver pridáme pre miernu kyslosť balsamico a premiešame. Pred servírovaním odoberieme bobkový list a kdo chce dochutí bylinkami ako oregano či tymián.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Cesnakový monkey bread recept

    Cesnakový monkey bread recept

    Určite ste už počuli a chlebíku na trhanie, takzvanom monkey bread. Ale vyskúšali ste ho už niekedy na slano? Je to skvelý snack na zdielanie, napríklad pri pohodovom večeri s rodinkou. Tá vôňa vás uchváti. Recept


  • Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami

    Krupicová hrnčeková piškóta s hrozienkami

    Táto krupicová piškóta je skvelou voľbou rýchleho koláča ktorý je super trvácny a mimoriadne vhodný na výlety či pikniky. Ja som tentoraz pridala sušené hrozienka, vy však môžete pridať akékoľvek sušené ovocie – marhule, slivky, ďatle- alebo ich úplne vynechať. To sušené ovocie je ale chutí skvelo, sú to také […]


  • Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Zemiaky pečené v alobale – skvelá večera len z 3 surovín

    Tento pokrm si spájam s letnými večerami kedy sme s manželom chodili do neďalekej reštaurácie si dopriať tento super jednoduchý a pritom tak chutný pokrm. Na prípravu zemiakov v alobale odporúčam vybrať väčšie zemiaky, na osobu počítať 1 kus. Výbornou prílohou je tvarohový dip a zeleninová obloha alebo šalát. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*