Silný hovädzí vývar varievala moja mama ako medicínu – či už na posilnenie počas vírusových ochorení alebo pri žalúdočných problémoch, toto u nás doma vždy zaberá.
Suroviny:
- 2-3 hovädzie kosti aj s mäsom
- 3 mrkvy
- 1 veľká cibuľa
- 1 celý pór
- petržlenová vňať aj so stonkam
- kus celeru
- 1 bobkový list
- celé čierne korenie
- soľ
- 1,5l vody
Postup:
- Začneme tým, že si očistíme zeleninu. Cibuľu ošúpeme a prekrojíme.
- Mrkvu, pór a celer ošúpeme a pokrájame na menšie kusy.
- Do hrnca (ja používam tlakový hrniec ktorý skráti varenie) vložíme zeleninu, pridáme petržlenovú vňať v celku.
- Takisto pridáme bobkový list, korenie a soľ ako aj umyté kosti.
- Na záver zalejeme vodou a necháme zohrievať až polievka zovrie, potom dáme pokrievku a znížime teplotu na minimum a pomaly dusíme. Vďaka dlhému duseniu sa začne uvolňovať z kostí kolagén.
- V tlakovom hrnci dusím 2 hodiny, v normálnom by som ešte hodinu pridala.
- Po uvarení polievku zcedíme cez sítko, mrkvu vrátime do vývaru a mäso z kostí oberieme a takisto pridáme do polievky.
- Podávame s uvarenými cestovinami niťovkami.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.