Mango cheesecake

Mango cheesecake

Ak máte chuť na svieži koláč s chuťou manga, tak odporúčam vyskúšať tento chutný cheesecake. Mango sa nachádza tak v strednej vrstve ako aj v poleve a vynikajúco dopĺňa chuťovo klasický cheesecake

Na cesto potrebujete:

  • 250 g maslových sušienok
  • 2PL pr. cukru
  • 80g masla izbovej teploty

Na plnku potrebujete:

  • 600g jemného krémovitého syru (Lučina/Mascarpone)
  • 3 vajíčka
  • 1 vanilkový cukor
  • 100g pr. Cukru
  • 400ml kyslej smotany
  • 80g roztopeného masla
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku (alebo kukuričného škrobu)
  • 1 mango
  • 50g kr. cukru
  • 200+50ml vody

Postup:

  • Maslové sušienky rozdrtíme na jemno (buď dáme do sáčku a rozdrtíme valčekom na cesto alebo posekáme kuchynským robotom).
  • Pridáme maslo a práškový cukor a vymiesime rukamy do mierne lepkavého cesta.
  • Okrúhlu tortu na pečenie vymastíme a na dno rovnomerne vtlačíme cesto a pritlačíme ho pomocou rúk na dno formy.
  • Na plnku zmiešame jemný krémovitý syr s kyslou smotanou, vajíčkami, vanilkovým a práškovým cukrom. Pridáme roztopené maslo a premiešame.
  • Mango si očistíme a polovičku manga pokrájame na menšie kocky. Tie pridáme k plnke.
  • Potom plnku nalejeme na pripravený korpus.
  • Pečieme pri 180C ca. 50min. až cheesecake stuhne a zvrchu dostane peknú zlatistú farbu.
  • Po vychladnutí si pripravíme polevu. Na to dáme zvyšné mango do hrnca spolu s cukrom a vodou a necháme variť 5 minút. Potom rozmixujeme ponorným mixérom.
  • V zvyšných 50ml si rozmiešame vanilkový puding. Túto zmes pridáme k mangu a za stáleho miešania zohrejeme až sa zmes zahustí.
  • Necháme 10 minút chladiť a potom polevu nalejeme na cheesecake.
  • Potom dáme aspoň na 2 hodiny oddychovať do chladničky predtým ako ho budeme servírovať.
  • Kdo chce, môže vrch ozdobiť postrúhanou bielou čokoládou.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:

  1. Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
  2. Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
  3. Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
  4. Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky 
  5. Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín

Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

  • Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný

    Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]


  • Jednoduché plundrované pagáče

    Jednoduché plundrované pagáče

    Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]


  • Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’

    Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]


  • Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Zemiakové placky z uvarených zemiakov

    Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup:


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*