Ak máte chuť na svieži koláč s chuťou manga, tak odporúčam vyskúšať tento chutný cheesecake. Mango sa nachádza tak v strednej vrstve ako aj v poleve a vynikajúco dopĺňa chuťovo klasický cheesecake
Na cesto potrebujete:
- 250 g maslových sušienok
- 2PL pr. cukru
- 80g masla izbovej teploty
Na plnku potrebujete:
- 600g jemného krémovitého syru (Lučina/Mascarpone)
- 3 vajíčka
- 1 vanilkový cukor
- 100g pr. Cukru
- 400ml kyslej smotany
- 80g roztopeného masla
- 1 balenie vanilkového pudingového prášku (alebo kukuričného škrobu)
- 1 mango
- 50g kr. cukru
- 200+50ml vody
Postup:
- Maslové sušienky rozdrtíme na jemno (buď dáme do sáčku a rozdrtíme valčekom na cesto alebo posekáme kuchynským robotom).
- Pridáme maslo a práškový cukor a vymiesime rukamy do mierne lepkavého cesta.
- Okrúhlu tortu na pečenie vymastíme a na dno rovnomerne vtlačíme cesto a pritlačíme ho pomocou rúk na dno formy.
- Na plnku zmiešame jemný krémovitý syr s kyslou smotanou, vajíčkami, vanilkovým a práškovým cukrom. Pridáme roztopené maslo a premiešame.
- Mango si očistíme a polovičku manga pokrájame na menšie kocky. Tie pridáme k plnke.
- Potom plnku nalejeme na pripravený korpus.
- Pečieme pri 180C ca. 50min. až cheesecake stuhne a zvrchu dostane peknú zlatistú farbu.
- Po vychladnutí si pripravíme polevu. Na to dáme zvyšné mango do hrnca spolu s cukrom a vodou a necháme variť 5 minút. Potom rozmixujeme ponorným mixérom.
- V zvyšných 50ml si rozmiešame vanilkový puding. Túto zmes pridáme k mangu a za stáleho miešania zohrejeme až sa zmes zahustí.
- Necháme 10 minút chladiť a potom polevu nalejeme na cheesecake.
- Potom dáme aspoň na 2 hodiny oddychovať do chladničky predtým ako ho budeme servírovať.
- Kdo chce, môže vrch ozdobiť postrúhanou bielou čokoládou.

Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.

-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Jednoduché plundrované pagáče
Tradičná príprava plundrovaného cesta na pagáče spočíva s častého prekladania maslového a kysnutého cesta až sa vytvoria klasické šichty, teda rôzne vrstvy ako pri lístkovom ceste. Tento postup je omnoho jednoduchší lebo namiesto vrstvenia 2 ciest sa vždy len kysnuté pomaže maslom, preloží a takto nechá oddychovať, Ide to doslova […]
-
Antipasti z grilovanej zeleniny ‘Ezme’
Táto príloha je skvelým obohateným stolovania formou švédkych stolov pri oslave či väčšom pohostení alebo tiež ako príloha ku grilovaniu. Základ pozostáva z baklažánu ako aj papriky, k týmto sa pridávajú podľa chuti aj iné zeleniny ako napríklad rajčiny či cibuľka. Všetko sa buď griluje alebo pečie, čím získa zelenina […]
-
Zemiakové placky z uvarených zemiakov
Tieto placky sú na rozdiel od klasických zemiakových placiek pripravované z uvarených zemiakov alebo zo zemiakovej kaše. Majú krásne chrumkavú konzistenciou a môžete ich obohatiť aj o inú zeleninu ako napríklad cuketu či mrkvu postrúhanú na drobno. Suroviny: Postup: