Mango cheesecake

Mango cheesecake

Ak máte chuť na svieži koláč s chuťou manga, tak odporúčam vyskúšať tento chutný cheesecake. Mango sa nachádza tak v strednej vrstve ako aj v poleve a vynikajúco dopĺňa chuťovo klasický cheesecake

Na cesto potrebujete:

  • 250 g maslových sušienok
  • 2PL pr. cukru
  • 80g masla izbovej teploty

Na plnku potrebujete:

  • 600g jemného krémovitého syru (Lučina/Mascarpone)
  • 3 vajíčka
  • 1 vanilkový cukor
  • 100g pr. Cukru
  • 400ml kyslej smotany
  • 80g roztopeného masla
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku (alebo kukuričného škrobu)
  • 1 mango
  • 50g kr. cukru
  • 200+50ml vody

Postup:

  • Maslové sušienky rozdrtíme na jemno (buď dáme do sáčku a rozdrtíme valčekom na cesto alebo posekáme kuchynským robotom).
  • Pridáme maslo a práškový cukor a vymiesime rukamy do mierne lepkavého cesta.
  • Okrúhlu tortu na pečenie vymastíme a na dno rovnomerne vtlačíme cesto a pritlačíme ho pomocou rúk na dno formy.
  • Na plnku zmiešame jemný krémovitý syr s kyslou smotanou, vajíčkami, vanilkovým a práškovým cukrom. Pridáme roztopené maslo a premiešame.
  • Mango si očistíme a polovičku manga pokrájame na menšie kocky. Tie pridáme k plnke.
  • Potom plnku nalejeme na pripravený korpus.
  • Pečieme pri 180C ca. 50min. až cheesecake stuhne a zvrchu dostane peknú zlatistú farbu.
  • Po vychladnutí si pripravíme polevu. Na to dáme zvyšné mango do hrnca spolu s cukrom a vodou a necháme variť 5 minút. Potom rozmixujeme ponorným mixérom.
  • V zvyšných 50ml si rozmiešame vanilkový puding. Túto zmes pridáme k mangu a za stáleho miešania zohrejeme až sa zmes zahustí.
  • Necháme 10 minút chladiť a potom polevu nalejeme na cheesecake.
  • Potom dáme aspoň na 2 hodiny oddychovať do chladničky predtým ako ho budeme servírovať.
  • Kdo chce, môže vrch ozdobiť postrúhanou bielou čokoládou.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*