Tieto pomaly sušené kúsky pomarančov sú krásnym a voňavým darčekom, ktorý si viete pripraviť aj na poslednú chvíľu. Či z nich vytvoríte voňavé reťaze alebo len pridáte po kúsku k darčeku, ale priviažete o balíček s napečenými sladkosťami, tieto kúsky sú vždy krásnym a vďačným darom.
Suroviny (na 1 plech):
- 3 pomaranče
- Papier na pečenie
Postup:
- Pomaranče si pokrájame na 0,5cm hrubé plátky. Začiatok a koniec pomaranču odstránime, použijeme len celé pláty.
- Potom pláty pomaranča položím na plech vyložený papierom na pečenie tak, aby sa neprekrývali.
- Dáme sušiť na 3 hodiny pri 100C,
- Alternatívne ich môžete pripraviť aj po upečení, stačí keď vložíte po napečení koláčikov do rozhorúčenej trúby a necháme sušiť zatiaľ či trúba chladne. Toto zopakujeme tak 2-3 krát.
Chcete sa inšpirovať receptami na vianočné pečenie? Hľadajte inšpiráciu v mojej E-KNIHE s vianočnými receptami. Túto si môžete buď priamo zakúpiť alebo po prihlásení na môj newsletter ju dostanete ZADARMO.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách
Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]
-
Nadýchaná kokosová torta
Máte chuť na sladkosť, ktorá chuti skvelo aj bez čokolády? Táto kokosová torta obsahuje kokos tak v ceste ako aj v plnke a jej príprava nevyžaduje žiadne hlbkové znalosti v pečení, túto zvládne aj začiatočník.
-
Kuracie prsia na pečenom póre
Vedeli ste, že keď opečiete pomaly pór, tak sa nielen zmení jeho konzistencia ale takisto dostane úplne inú arómu? Verte, táto vás dostane. A v kombinácii s kuracími prsiami je to skvelý rýchli obed či večera z jednej panvice. Recept
-
Hrnčekový citrónový koláč s kokosom
Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept