Tento lahodný čerešňový koláč s jemnou vanilkovou plnkou je ideálny letný dezert plný sladkých, šťavnatých čerešní. Čerstvé čerešne dodajú koláču prirodzenú sladkosť a krásnu farbu, zatiaľ čo vanilkový krém zjemní každé sústo. Rýchly, jednoduchý recept, ktorý zvládne každá mama aj s deťmi po boku. Perfektný na letné popoludnia. Základné cesto na ovocné koláče sa oplatí uložiť, skvelé aj na iné letné dezerty.
Recept na cesto
Piškóta na ovocný koláč

Čerešňový ovocný koláč s vanilkovým krémom – tip na sladkú pochúťku
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Cesto
3 vajíčka
70g hl. múky
30g kukuričného škrobu
(alebo vanilkového pudingového prášku)
štipka soli
70g kr. cukru
1 vanilkový cukor
1čl prášku do pečiva- Vanilková plnka
450 mlieka
1 vanilkový pudingový prášok
1 vanilkový cukor
4Pl cukor
50g masla- okrem toho
500g čerešní
250ml vody
1 tortové želé
2PL cukru
džem
Postup
- Začneme cestom. Vajíčka si vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom a soľou do tuhej peny.
Cez sítko prisypeme k vajíčkam prášok do pečiva, múku a škrob a jemne premiešame aby sa prísady dobre spojili. - Formu na pečenie vymastíme a vysypeme múkou (alebo detskou krupicou), aby sa nám cesto neskôr lepšie z formy vyklopilo. Cesto nalejeme do formy a necháme pri 180C ca. 10-15min. piecť do zlatista. Cesto vyklopíme z formy až keď je dôkladne vychladnuté.
- Zatiaľ si pripravím plnku. Do hrnca dáme zohrievať do hrnca 400ml mlieka spolu s maslom. V zvyšnom mlieku rozmiešame cukor a pudingový prášok. Keď mlieko zovrie, potom uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.
- Takto prípravnú piškótu potrieme džemom a na to nanesieme vanilkový krém, rozotrieme do hladka.
- Čerešne odkôstkujeme. Potom ich pokladiem po povrchu celého koláča. Do hrnca dáme vodu, cukor, želé a za stáleho miešania uvedieme do varu. Akonáhle sa zahustí, odoberieme z ohňa a dáme krátko vychladnúť. Potom vylejeme rovnomerne po povrchu čerešní. Už len necháme vychladnúť.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Pomocníci do kuchyne*


Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
210 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV
































