Čerešňový ovocný koláč s vanilkovým krémom

Čerešňový ovocný koláč s vanilkovým krémom – tip na sladkú pochúťku

Tento lahodný čerešňový koláč s jemnou vanilkovou plnkou je ideálny letný dezert plný sladkých, šťavnatých čerešní. Čerstvé čerešne dodajú koláču prirodzenú sladkosť a krásnu farbu, zatiaľ čo vanilkový krém zjemní každé sústo. Rýchly, jednoduchý recept, ktorý zvládne každá mama aj s deťmi po boku. Perfektný na letné popoludnia. Základné cesto na ovocné koláče sa oplatí uložiť, skvelé aj na iné letné dezerty.

Recept na cesto

Piškóta na ovocný koláč

Čerešňový ovocný koláč s vanilkovým krémom – tip na sladkú pochúťku

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • Cesto
  • 3 vajíčka
    70g hl. múky
    30g kukuričného škrobu
    (alebo vanilkového pudingového prášku)
    štipka soli
    70g kr. cukru
    1 vanilkový cukor
    1čl prášku do pečiva

  • Vanilková plnka
  • 450 mlieka
    1 vanilkový pudingový prášok
    1 vanilkový cukor
    4Pl cukor
    50g masla

  • okrem toho
  • 500g čerešní
    250ml vody
    1 tortové želé
    2PL cukru
    džem

Postup

  • Začneme cestom. Vajíčka si vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom a soľou do tuhej peny.
    Cez sítko prisypeme k vajíčkam prášok do pečiva, múku a škrob a jemne premiešame aby sa prísady dobre spojili.
  • Formu na pečenie vymastíme a vysypeme múkou (alebo detskou krupicou), aby sa nám cesto neskôr lepšie z formy vyklopilo. Cesto nalejeme do formy a necháme pri 180C ca. 10-15min. piecť do zlatista. Cesto vyklopíme z formy až keď je dôkladne vychladnuté.
  • Zatiaľ si pripravím plnku. Do hrnca dáme zohrievať do hrnca 400ml mlieka spolu s maslom. V zvyšnom mlieku rozmiešame cukor a pudingový prášok. Keď mlieko zovrie, potom uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.
  • Takto prípravnú piškótu potrieme džemom a na to nanesieme vanilkový krém, rozotrieme do hladka.
  • Čerešne odkôstkujeme. Potom ich pokladiem po povrchu celého koláča. Do hrnca dáme vodu, cukor, želé a za stáleho miešania uvedieme do varu. Akonáhle sa zahustí, odoberieme z ohňa a dáme krátko vychladnúť. Potom vylejeme rovnomerne po povrchu čerešní. Už len necháme vychladnúť.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty


Jedalniček na mesiac, pláovanie jedla, meal prep

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Lydia_Argilli_FoodPhotography_recepis.sk_Zápisník receptov_recept

Zápisník receptov

6,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

210 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Zvládnite prílohy ako ryža, bulgur a kuskus

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

9,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*