Základna piškóta na ovocný koláč

V Nemecku sú veľmi obľúbené ovocné koláče na základe takéhoto jednoduchého ovocného korpusu. Je to aj výnimočné rýchly koláč, ktorý si vyžaduje minimálnu prípravu, preto sa nemožno čudovať jeho popularite. Takéto korpusy sa dajú v Nemecku bežne kupiť hotové v potravinách, avšak pripraviť ich doma je otázka pár minúť a tak si ich možno vždy čerstvo pripraviť doma. Stačí na to nízka forma na zákusky, ktorú používate na prípravu Tarte alebo Quiche.

Na obloženie možno použiť akékoľvek mäkké ovocie (čučoriedky, nektarinky, jahody, maliny, hrozno, atď.), ktoré sa zaleje želatínou. Je tiež dobré povrch upečeného korpusu potrieť najskôr marmeládou alebo roztopenou čokoládou, aby sa piškóta chránila pred vlhkosťou z ovocia a želatíny.

Potrebujete:

  • 3 vajíčka
  • 70g hl. múky
  • 30g kukuričného škrobu (alebo vanilkového pudingového prášku)
  • štipka soli
  • 70g kr. cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1čl prášku do pečiva

Postup:

  • Vajíčka si vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom a soľou do tuhej peny.
  • Cez sítko prisypeme k vajíčkam prášok do pečiva, múku a škrob a jemne premiešame aby sa prísady dobre spojili. Ak sa dá, už nešľaháme, aby sa vzduchové bublinky, ktoré vznikli šľahaním vajíčka nezničili, len miešame.
  • Formu na pečenie vymastíme a vysypeme múkou (alebo detskou krupicou), aby sa nám cesto neskôr lepšie z formy vyklopilo.
  • Cesto nalejeme do formy a necháme pri 180C ca. 10-15min. piecť do zlatista.
  • Cesto vyklopíme z formy až keď je dôkladne vychladnuté.

One Comment

  1. Pingback: Jednoduchý ovocný koláč – recepis.sk

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.