HomePecieme Základná piškóta na ovocný koláč

Základná piškóta na ovocný koláč

Posted in : Pecieme, Sladké, Základné recepty on by : lydia.argilli Značky:, , ,

V Nemecku sú veľmi obľúbené ovocné koláče na základe takéhoto jednoduchého ovocného korpusu. Je to aj výnimočné rýchli koláč, ktorý si vyžaduje minimálnu prípravu, preto sa nemožno čudovať jeho popularite. Takéto korpusy sa dajú v Nemecku bežne kupiť hotové v potravinách, avšak pripraviť ich doma je otázka pár minúť a tak si ich možno vždy čerstvo pripraviť doma. Stačí na to nízka forma na zákusky, ktorú používate na prípravu Tarte alebo Quiche.

Na obloženie možno použiť akéhokľvek mäkké ovocie (čučoriedky, nektarinky, jahody, maliny, hrozno, atď.), ktoré sa zaleje želatínou. Je tiež dobre povrch upečeného korpusu potrieť najskôr marmeládou alebo roztopenou čokoládou, aby sa piškóta chránila pred vlhkosťou z ovocia a želatíny. Príklad na recept nájdete tu –

Potrebujete:

  • 3 vajíčka
  • 70g hl. múky
  • 30g kukuričného škrobu (alebo vanilkového pudingového prášku)
  • štipka soli
  • 70g kr. cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1čl prášku do pečiva

Postup:

  • Vajíčka vyšľahať s cukrom, vanilkovým cukrom a soľou do tuhej peny.
  • Cez sítko prisypeme k vajíčkam prášok do pečiva, múku a škrob a jemne premiešame aby sa prísady dobre spojili. Ak sa dá už nešľaháme, aby sa vzduchové bublinky, ktoré vznikli šľahaním vajíčka nezničili.
  • Formu na pečenie vymastíme a vysypeme múkou (alebo detskou krupicou), aby sa nám cesto neskôr lepšie z formy vyklopilo.
  • Cesto nalejeme do formy a necháme pri 180C ca. 10-15min. piecť do zlatista.
  • Cesto vyklopíme z formy až keď je dôkladne vychladnuté.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial