Diétny šalát z červenej kapusty

Červená kapusta je výborným zdrojom vitamínu C a takisto bohatá na vitamíny či minerály ako Vitamín A, E, vápnik či železo. Okrem toho, že posilňuje našú imunitu, takisto zlepšuje trávenie a preto by nemala chýbať v našom jedálničku. Tento šalát je veľmi jednoduchý a chutí nielen mne ale aj moje deti ho majú veľmi radi.

Na dressing potrebuejte:

  • 2PL kvalitného oleja (napr. olivového panenského)
  • štava z 1 citrónu
  • 1PL cukru
  • 1čl čierneho korenia
  • 1PL octu (ja zvyknem používať bylinkový ocot, ktorý je jemnejší)

okrem toho:

  • 1/2 kapustovej hlávky
  • 1PL soli

Postup:

  • 1/2 kapustovej hlávky postrúhame na jemno a dáme do misky. Treba dávať pozor pri strúhaní, lebo červená kapusta intenzívne farbí.
  • Kapustu posypeme soľou a rukami dobre premiešame. Takto necháme 5min. stáť.
  • Medzitým si pripravíme dressing. Na to zmiešame (najlepšie v uzatvárateľnej sklenenej fľaške) olej, cukor, štavu z citróna a ocot a dobre potrasieme/prešľaháme.
  • Dressing nalejeme na kapustu a opäť rukami všetko premiešame. Potom necháme šalát aspoň 20min. pred servírovaním stáť.
  • Kdo chce môže tiež pridať rotzlačený strúčik cesnaku pre intenzívnejšiu chuť.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*