Červená kapusta je výborným zdrojom vitamínu C a takisto bohatá na vitamíny či minerály ako Vitamín A, E, vápnik či železo. Okrem toho, že posilňuje našú imunitu, takisto zlepšuje trávenie a preto by nemala chýbať v našom jedálničku. Tento šalát je veľmi jednoduchý a chutí nielen mne ale aj moje deti ho majú veľmi radi.
Na dressing potrebuejte:
- 2PL kvalitného oleja (napr. olivového panenského)
- štava z 1 citrónu
- 1PL cukru
- 1čl čierneho korenia
- 1PL octu (ja zvyknem používať bylinkový ocot, ktorý je jemnejší)
okrem toho:
- 1/2 kapustovej hlávky
- 1PL soli
Postup:
- 1/2 kapustovej hlávky postrúhame na jemno a dáme do misky. Treba dávať pozor pri strúhaní, lebo červená kapusta intenzívne farbí.
- Kapustu posypeme soľou a rukami dobre premiešame. Takto necháme 5min. stáť.
- Medzitým si pripravíme dressing. Na to zmiešame (najlepšie v uzatvárateľnej sklenenej fľaške) olej, cukor, štavu z citróna a ocot a dobre potrasieme/prešľaháme.
- Dressing nalejeme na kapustu a opäť rukami všetko premiešame. Potom necháme šalát aspoň 20min. pred servírovaním stáť.
- Kdo chce môže tiež pridať rotzlačený strúčik cesnaku pre intenzívnejšiu chuť.