Večera z jedného plechu – pečené zemiaky s chorizo klobásou

Rýchle jedlá nemusia byť menej chutné či menej výživné ako dlho pripravované pokrmy. Najmä jedlá z jednej panvice či z jedného plechu ušetria veľa času pri príprave ale takisto aj pri umývaní riadu. Toto jedlo je nenáročné a krásne aromatické.

Postup:

  • Mladé zemiaky (1kg) umyjeme a pokrájame na polky alebo osminky. Pri mladých zemiakov je šupka jediteľná, netreba ju odstrániť, stačí ju len dobre umyť.
  • Zemiaky dáme do misky do ktorej pridáme soľ, 3-4PL oleja (najlepšie olivového), 2 roztlačené strúčiky cesnaku, celú rascu, tymián a oregano, ako aj 1čl kajenskej papriky. Všetko dobre rukamy premiešame aby boli zemiaky zo všetkých strán obalené marinádou.
  • Takto marinované zemiaky dáme na plech. Salámu chorizo alebo inú klobásu pokrájame na 1cm dlhé kusy a vložíme ju do medzier medzi zemiakmi. Potom pokvapkáme ešte všetko olejom, plech zakryjeme alobalom a necháme najskôr pri 200C zakryté 30min. piecť.
  • Medzitým si rozoberieme brokolicu na ružičky a necháme ju v osolenej vriacej vode 5min. variť. Zlejeme z vody.
  • Cibuľu pokrájame na krúžky a cherry rajčiny prepolíme. Potom vyberieme plech a pridáme predvarenú brokolicu, kúsky cibuli a rajčiny a necháme odokryté ešte všetko spolu ca. 20min. zapekať do chrumkava.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*