Jednoduchý ovocný koláč

Tento koláč je mimoriadne jednoduchý na prípravu a dá sa ľubovolne obmienať a pripraviť s akýmkoľvek mäkkých či drobným ovocím. Na pečenie sa hodí buď veľká forma na prípravu Tarte alebo 6 malých foriem z Tarlattes .

Na základné cesto potrebujete:

  • 3 vajíčka
  • 70g hl. múky
  • 30g kukuričného škrobu (alebo vanilkového pudingového prášku)
  • štipka soli
  • 70g kr. cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1Pl prášku do pečiva

Okrem toho potrebujete:

  • Ovocie (nektarinky, jahody, čučoriedky, maliny, ríbezle, mango, atď.)
  • 350ml mlieka
  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku
  • 3PL cukru
  • 50g masla izbovej teploty
  • 50g čokoláda (na potretie korpusu)

Postup:

  • Podľa základného receptu si pripravíme korpus, ktorý necháme vychladnúť. Recept tu- https://recepis.sk/2020/05/15/zakladna-piskota-na-ovocny-kolac/
  • Čokoládu roztopíme nad parou a potrieme ňou povrch korpusu. Alternatívne možno korpus potrieť ovocnou marmeládou.
  • Uvaríme si hustý puding. Na to dáme do hrnca zovrieť 300ml mlieka. Zvyšné mlieko zmiešame s cukrom a pudingovým práškom. Keď mlieko zovrie, vlejeme doňho pudingovú zmes a za stáleho miešanie povaríme 1-2 minúty do stuhnutia. Necháme dôkladne vychladnúť.
  • Do studeného pudingu zašľaháme maslo a zmes nanesieme na čokoládovú vrstvu. Zarovnáme.
  • Ovocie očistíme a pokrájame na menšie kusy a rovnomerne rozložíme na vanilkovú plnku. Môžeme hneď servírovať.
  • Alternatívne možno klásť ovocie priamo na čokoládovú vrstu a povrch ovocia poliať čírym tortovým želé pripraveným v 200ml tekutiny.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*