Jogurtové rezy

Tieto rezy sú lahodné, aromatické a nadýchané a to všetko bez múky. Základom je piškóta z bieleho jogurtu a krupice, ktorá v kombinácii s malinami a kokosovou šľahačkou dotvára tento chutný desert.

Na cesto potrebujete:

  • 4 vajíčka
  • 150g kr. cukru
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 500g krupice (hrubej alebo detskej)
  • 500g bieleho jogurt (najlepšie hustejšieho, napr. grécky)
  • 100g masla izbovej teploty

na malinovú vrstvu potrebujete:

  • 500ml vody
  • 4PL kr. cukru
  • 250g malín (môžu byť aj mrazené)
  • 2 balenia tortového želé
  • Malinová marmeláda

Na kokosovú vrstvu potrebujete:

  • 250ml studeného mlieka
  • 2 balenia šľahačky v prášku
  • 2 balenia stužovača šľahačky
  • 80g jemného strúhaného kokosu

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Trúbu medzitým zapneme a necháme vyhrievať na 160C.
  • K vajíčkam pridáme krupicu, biely jogurt, prášok do pečiva, maslo a vypracujeme hladké cesto.
  • Veľký plech na pečenie (môj má 33*22cm) vyložíme papierom na pečenie. Cesto nalejeme na plech a necháme piecť ca. 35min. do zlatista.
  • Následne necháme cesto vychladnúť a okolo neho umiestnime cukrárenskú obruč. Potom potrieme povrch piškóty marmeládou, to zabráni aby sa piškóta nasiakla želatínou.
  • Maliny povaríme s cukrom vo vode ca. 5min pokiaľ sa začnú rozpadať. Zmes prelejeme cez sitko aby neostali v zmesi zrnká, a nalejeme opäť do hrnca. Prisypeme za miešania tortové želé a zohrievame až vznikne hustá zmes.
  • Želé nalejeme na piškótu a necháme aspoň hodinu tuhnúť.
  • Na záver vyšľaháme mlieko so šľahačkami v prášku a stužovačom do tuhej šľahačky. Do tej primiešame kokos (trochu si odložíme bokom an ozdobu) a nanesieme na želé.
  • Pred servírovaním ešte dáme na pol hodinu do chladu. Zákusok sa bez problémov krája, najmä chladený.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*