V Nemecku poznajú obdobu naších buchtičiek takzvané mliečne žemličky (Milchbrötchen), ktoré sú mimoriadne mäkkučké a najčastejšie sa dajú kúpiť bez plnky. Tieto ma inšprovali k tejto obmene buchiet plných mlieka, masla ale najmä mäkkučké. Samozrejme, že ich môžete aj naplniť džemom či nutellou ale chutia skvelo aj bez plnky.
Jump to Recipe
Mliečne pečené buchty
Course: Pečieme, Sladké4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
Suroviny
500g hladkej múky
Štipka soli
2 PL kr. Cukru
1 vajíčko
20g čerstvého droždia
ca 230ml teplého mlieka
70g mäkkého masla
1-2Pl oleja
1 žĺtko na potretie (+1Pl mlieka)
1čl soli
Postup
- Mlieko zohrejte (malo by byť teplé, ale nie horúce), pridajte rozdrobené droždie, soľ a, dobre premiešajte a nechajte prikryté stáť 10 minút, kým sa nevytvorí kvások
- Múku zmiešame so soľou a maslom a postupne pridáme kvások ako aj vajíčko. Hnetieme v kuchynskom robote aspoň 10min. Kým sa nevytvorí pružné cesto. Potom cesto pomažěe olejom a prikryte najlepšie vlhkou utierkou a nechajte hodinu kysnúť na teplom mieste.
- Vykysnuté cesto jemne rozvaľkajte a vytvarujte valec. Valec nakrájajte na 12 rovnako veľkých kúskov. Potom každý kúsok rozvaľkajte vytvarujme do tvaru kúžla a položím ho na vymastený plech. Je dôležité, aby boli žemličky od seba dobre vzdialené, pretože počas pečenia narastú. Necháme ešte 20 minút oddychovať-
- Potom povrch buchiet môžeme potrieť žĺtkom poprípadne posypať posekanými orieškami a cukrom a pečieme pri 200 °C dozlatista (približne 25 minút).
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Pomocníci do kuchyne*


Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
211 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV