Ako na šťavnaté kuracie prsia s dusenou zeleninou

Kuracie prsia sú nielen rýchlo hotové a vhodné teda keď sa ponáhľate ale pripravené správne dokážu skutočne prekonať mnohé iné gurmánske jedlá. Na to, aby sa vám podarili je dobré dodržiavať zopár rád a tak som tieto pre vás zostavila. Najmä správny čas varenia je mimoriadne dôležitý ak nechcete mať vysušené mäsové kúsky.

Jump to Recipe

Rady na správnu prípravu kuracích pŕs

Tu nájdete zoznam praktických tipov, ako pripraviť šťavnaté a chutné kuracie prsia, ktoré nebudú rozvarené ani suché – a budú chutiť celej rodine:


1. Kuracie prsia rovnomerne narežte
Hrubšie kúsky môžu zostať surové, zatiaľ čo tenké kúsky vyschnú. Ak sú prsia nerovnomern veľké, rozrežte ich na polovicu alebo opatrne naklepte, aby boli rovnako hrubé.

2. Marinujte hneď na začiatku
soľou, korením, cesnakom, bylinkami, trochou horčice alebo paprikou – neváhajte dochutiť predtým, ako začnete smažiť. Tak sa chuť rozvinie v celom mäse a omáčke.

3. Prsia smažte len krátko na panvici
ca 3 minúty z každej strany na vyššej teplote – len kým nie sú zlatohnedé. Ide o to, aby sa stiahli a nestratili šťavu. Potom ich môžete nechať ďalej dusiť v omáčke.

4. Na záver dochuťte
Pre ešte lepšiu chuť môžete do hotovej omáčky pridať kúsok masla, lyžicu smotany alebo hustého jogurtu. Omáčka bude krémová a lahodná.

Ako na šťavnaté kuracie prsia s dusenou zeleninou

Recipe by lydia.argilliCourse: Bezmäsité jedlá slane, Hlavné jedlá, Mäsité jedlá
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

suroviny

  • 500g kuracích pŕs
    1čl soľ, čierne korenie
    1čl sušený cesnak, červená paprika
    1 Pl zemiakového škrobu
    olej
    Čerstvé bylinky (petržlen)

  • Zelenina
  • 500g čerstvej alebo mrazenej zeleniny (hrášok, mrkva, kukurička, brokolica, karfiól)
    1 cibuľu
    1Pl bylinkového masla + 1čl oleja
    soľ, čierne korenie
    1čl sušeného cesnaku
    bylinky podľa chuti

Postup

  • Kuracie prsia umyjeme a osušíme kuchynskou utierkou. Potom ich po šírke rozrežeme na polovicu, dáme na drevenú dosku na krájanie a mierne vyklepeme tĺčikom na mäso.
  • Následne mäso osolíme, okoreníme čiernym korením ako aj sušeným cesnakom a paprikou. Panvicu zohrejeme a keď je horúca pridáme olej a vložíme kuracie prsia. Pečieme z oboch strán zprudka ca. 4-5 minút na strane pokiaľ dostanú zlatistú farbu.
  • Ku koncu opekania pridáme 1 cibuľu pokrájanú na drobno a 2 polievkové lyžice masla (prípadne bylinkového masla).
  • Cibuľu pokrájame na drobno a dáme do panvice spolu s maslom a trochou oleja opekať do zlatista. Pridáme zeleninu a opekáme na miernom ohni. Osolíme a okoreníme. Keď zelenina začne hnednút (po ca 10 minút za miešania) posypeme sušeným cesnakom a pridáme bylinky.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

4,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

213 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

9,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*