Základom týchto veterníkov je cesto ako ho pripravovala moja stará mama. Veterníky som plnila mojím obľúbeným jarným krémom vyrobeným z jahôd. Tento krém vám učaruje jeho jednoduchosťou a ľahkou prípravou.
Jump to Recipe

Veľkonočné veterníky plnené jahodovým krémom
Course: Pečieme, Sladké, Veľkonočné recepty4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Veterníky
300g hl. múky
500ml vody + 50ml mlieka (alebo 550ml vody)
6 vajíčok
štipku soli
150g masla- Krém
200ml šľahačkovej smotany
150g jahôd
4PL cukru
3PL kuku. škrobu
2PL vody- Poleva
100g pr. cukru
šťava z 1/2 citróna
Postup
- Vodu (a mlieko) zohrejeme spolu s maslom, soľou a cukrom. Keď začne vrieť, vysypeme naraz všetku preosiatu múku a potom miešame vidličkou, kým sa nevytvorí lepkavá guľa, ktorá sa prilepí na dno hrnca. Potom vypnite sporák a nechajte cesto úplne vychladnúť.
- Je dôležité, aby bolo cesto pri pridávaní prášku do pečiva a vajec studene.
Keď je cesto vychladnuté, pridáme prášok do pečiva a postupne pridávame jednotlivé vajcia za stáleho miešania mixérom. Po každom vajíčku cesto dobre premiešajte. - Keď je cesto hotové, vložíme ho do cukrárskeho vrecka a pomocou špičky robíme na plechu venčeky.
Pečieme ca 20 minút pri 200C. Potom trúbu vypneme, do dvierok trúby umiestnime varešku a pri takto polootvorených dvierkach necháme ešte venčeky pomaly vychladne. - Pripravíme si krém. Na to šľahačkovú smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom a štipkou soli do tuhej peny.
Jahody očistíme a dáme do hrnca spolu s cukrom a ca 50ml vody. Necháme variť 10 minút do mäkka, potom ponorným mixérom rozmixujeme na kašu. - V miske si rozmiešame škrob s troškou vody a vlejeme do jahodovej kaši. Vrátime na oheń a za stáleho miešania varíme až sa všetko zahustí. Necháme vychladnúť.
- Zatiaľ, čo chladne plnka si pripravíme polevu. DO misky preosejeme cukor a pomaly pridávame citrónovú šťavu za stáleho miešania až vznikne mirene tuhá poleva. Tú nanesieme na vrch veterníkov a necháme stuhnúť. Kdo chce môže ozdobiť malými cukríkmi.
- Keď je jahodová zmes kompletne studená, pridáme ju šľahačke a vyrobíme jahodovú šľahačkovú smotanu. Krém necháme chladiť ca 2 hodiny a potom ho dáme do cukrárenskej špičky. Veterníky opatrne rozpolíme zubkovým nožom a do stredu nanesieme jahodovú plnku.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Pomocníci do kuchyne*


Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
213 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV