Veľkonočné veterníky plnené jahodovým krémom

Základom týchto veterníkov je cesto ako ho pripravovala moja stará mama. Veterníky som plnila mojím obľúbeným jarným krémom vyrobeným z jahôd. Tento krém vám učaruje jeho jednoduchosťou a ľahkou prípravou.

Jump to Recipe

Veľkonočné veterníky plnené jahodovým krémom

Recipe by lydia.argilliCourse: Pečieme, Sladké, Veľkonočné recepty
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • Veterníky
  • 300g hl. múky
    500ml vody + 50ml mlieka (alebo 550ml vody)
    6 vajíčok
    štipku soli
    150g masla

  • Krém
  • 200ml šľahačkovej smotany
    150g jahôd
    4PL cukru
    3PL kuku. škrobu
    2PL vody

  • Poleva
  • 100g pr. cukru
    šťava z 1/2 citróna

Postup

  • Vodu (a mlieko) zohrejeme spolu s maslom, soľou a cukrom. Keď začne vrieť, vysypeme naraz všetku preosiatu múku a potom miešame vidličkou, kým sa nevytvorí lepkavá guľa, ktorá sa prilepí na dno hrnca. Potom vypnite sporák a nechajte cesto úplne vychladnúť.
  • Je dôležité, aby bolo cesto pri pridávaní prášku do pečiva a vajec studene.
    Keď je cesto vychladnuté, pridáme prášok do pečiva a postupne pridávame jednotlivé vajcia za stáleho miešania mixérom. Po každom vajíčku cesto dobre premiešajte.
  • Keď je cesto hotové, vložíme ho do cukrárskeho vrecka a pomocou špičky robíme na plechu venčeky.
    Pečieme ca 20 minút pri 200C. Potom trúbu vypneme, do dvierok trúby umiestnime varešku a pri takto polootvorených dvierkach necháme ešte venčeky pomaly vychladne.
  • Pripravíme si krém. Na to šľahačkovú smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom a štipkou soli do tuhej peny.
    Jahody očistíme a dáme do hrnca spolu s cukrom a ca 50ml vody. Necháme variť 10 minút do mäkka, potom ponorným mixérom rozmixujeme na kašu.
  • V miske si rozmiešame škrob s troškou vody a vlejeme do jahodovej kaši. Vrátime na oheń a za stáleho miešania varíme až sa všetko zahustí. Necháme vychladnúť.
  • Zatiaľ, čo chladne plnka si pripravíme polevu. DO misky preosejeme cukor a pomaly pridávame citrónovú šťavu za stáleho miešania až vznikne mirene tuhá poleva. Tú nanesieme na vrch veterníkov a necháme stuhnúť. Kdo chce môže ozdobiť malými cukríkmi.
  • Keď je jahodová zmes kompletne studená, pridáme ju šľahačke a vyrobíme jahodovú šľahačkovú smotanu. Krém necháme chladiť ca 2 hodiny a potom ho dáme do cukrárenskej špičky. Veterníky opatrne rozpolíme zubkovým nožom a do stredu nanesieme jahodovú plnku.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

4,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

213 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

9,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*