Univerzálny jahodový krém na torty či zákusky

Tento jahodový krém nielen chutí skvelo ale je mimoriadne jednoduchý na prípravu a dokonca celkom bez použitia želatíny. Skvelý krém, ktorý môžete použiť univerzálne na zdobenie torty, zákuskov či do veterníkov alebo do šišiek.

Univerzálny jahodový krém na torty či zákusky

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 200ml šľahačkovej smotany
    2PL pr. cukru
    150g jahôd
    4PL cukru
    3PL kukuričného škrobu
    2PL vody
    štipka soli

  • (jahody na ozdobu)

Postup

  • Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom a štipkou soli do tuhej peny.
  • Jahody očistíme a dáme do hrnca spolu s cukrom a ca 50ml vody. Necháme variť 10 minút do mäkka, potom ponorným mixérom rozmixujeme na kašu.
  • V miske si rozmiešame škrob s troškou vody a vlejeme do jahodovej kaši. Vrátime na oheń a za stáleho miešania varíme až sa všetko zahustí. Necháme vychladnúť.
  • Keď je jahodová zmes kompletne studená, pridáme ju šľahačke a vyrobíme jahodovú šľahačkovú smotanu. Krém necháme chladiť ca 2 hodiny, potom ho môžeme podľa potreby použiť napríklad na plnenie torty.

    Kdo chce môže ešte na záver pridať kúsky jahôd ale to neodporúčam ak chcete krém použiť na zdobenie pomocou špičky, iba ak by ste ho chceli natrieť na celú plochu zákusku.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

4,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

213 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

9,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*