Šťavnaté jahodové rezy s bielou čokoládou

Jahody sa už dajú bežne v tomto ročnom období dajú zakúpiť a tak som vždy nanovo inšpirovaná k novým jahodovým kreáciam ako aj napríklad k týmto šťavnatým jahodovým rezom. Základom je lahodné piškótové cesto s jemnou plnkou s bielou čokoládou a všetko ukončené jahodovou zmesou.

Jump to Recipe

Šťavnaté jahodové rezy

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • Cesto
  • 1 hrnček hl. múky (1šálka – 250ml)
    1 šálka kr. cukru
    1/2 šálky oleja
    1 vanilkový cukor
    1/2 prášku do pečiva
    4 vajíčka
    4PL kukuričného škrobu
    1PL citrónovej šťavy

  • Plnka
  • 150ml šľahačkovej smotany
    50g masla
    100g bielej čokolády
    2 PL práškoeho cukru

  • Okrem toho
  • 250g jahôd
    200ml vody
    4PL cukru
    2Pl kukur. škrobu

postup

  • Bielka oddelíme od žĺtkov. K bielkam pridáme polku cukru a štipku soli a necháme šľahať do tuhej peny. Odložíme stranou.

  • Žĺtka vyšľaháme so zvyšný, cukrom do penista. Postupne pridávame olej a ďalej šľaháme. Následne pridávame postupne múku, kukuričný škrob ako aj vanilkový cukor a prášok do pečiva. Pridáme citrónovú šťavu.
  • Do cesta primiešame na záver pomalými pohybmi bielkový sneh.
    Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a necháme v predhriatej rúre piecť pri 160C ca.40min. do zlatista.
    Pred vybratím z formy necháme cesto dôkladne vychladnúť.
  • Na plnku si do hrnca dáme nahriať smotanu s maslom a potom odoberieme z ohňa. Pridáme na drobno posekanú bielu čokoládu a miešame až do roztopenia.
  • Na prípravu želé jahody očistíme a pokrájame na menšie kusy do hrnca, pridáme cukor a vodu a uvaríme do mäkka (ca. 10 minút). Potom rozmixujeme ponorným mixérom. V miske si zmiešame škrob s vodou a zmes prijeme ešte do horúcej jahodovej zmesi.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

4,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

213 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

9,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*