Jahody sa už dajú bežne v tomto ročnom období dajú zakúpiť a tak som vždy nanovo inšpirovaná k novým jahodovým kreáciam ako aj napríklad k týmto šťavnatým jahodovým rezom. Základom je lahodné piškótové cesto s jemnou plnkou s bielou čokoládou a všetko ukončené jahodovou zmesou.
Jump to Recipe

Šťavnaté jahodové rezy
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Cesto
1 hrnček hl. múky (1šálka – 250ml)
1 šálka kr. cukru
1/2 šálky oleja
1 vanilkový cukor
1/2 prášku do pečiva
4 vajíčka
4PL kukuričného škrobu
1PL citrónovej šťavy- Plnka
150ml šľahačkovej smotany
50g masla
100g bielej čokolády
2 PL práškoeho cukru- Okrem toho
250g jahôd
200ml vody
4PL cukru
2Pl kukur. škrobu
postup
- Bielka oddelíme od žĺtkov. K bielkam pridáme polku cukru a štipku soli a necháme šľahať do tuhej peny. Odložíme stranou.
- Žĺtka vyšľaháme so zvyšný, cukrom do penista. Postupne pridávame olej a ďalej šľaháme. Následne pridávame postupne múku, kukuričný škrob ako aj vanilkový cukor a prášok do pečiva. Pridáme citrónovú šťavu.
- Do cesta primiešame na záver pomalými pohybmi bielkový sneh.
Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a necháme v predhriatej rúre piecť pri 160C ca.40min. do zlatista.
Pred vybratím z formy necháme cesto dôkladne vychladnúť. - Na plnku si do hrnca dáme nahriať smotanu s maslom a potom odoberieme z ohňa. Pridáme na drobno posekanú bielu čokoládu a miešame až do roztopenia.
- Na prípravu želé jahody očistíme a pokrájame na menšie kusy do hrnca, pridáme cukor a vodu a uvaríme do mäkka (ca. 10 minút). Potom rozmixujeme ponorným mixérom. V miske si zmiešame škrob s vodou a zmes prijeme ešte do horúcej jahodovej zmesi.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Pomocníci do kuchyne*


Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
213 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV