Najjednoduchšia krémová cesnačka

Môj dedko pripravoval túto polievku raz týždenne a bol vždy fit ako rybička. Naozaj za celé detstvo som ho málokedy zažila čo i len nachladnutého Hrdo hovoril, že aspoň raz týždenne cesnačka zabije všetky vírusové ochorenia. Či je tomu tak či onak, je táto polievka super lahodná a skutočné raz-dva hotová.

Jump to Recipe

Ako sa vám zaručene podarí

Aby sa vám naozaj podarila je dôležité dodržať len tieto rady:

Cesnak má tendenciu veľmi rýchlo prihárať, preto sa väčšinou dáva do studeného hrnca s polu s tukom a len na miernom ohne necháva piecť do sklovita, nikdy nie v horúcom hrnci a na vysokej teplote.

Ak čerstvý cesnak neviete dobre stráviť, použite sušený a pridajte ho na záver varenia, je ľahšie stráviteľný.

Ak pridáte maslo, čo odporúčam pre chuť, nezabudnite dať aspoň zopár kvapiek oleja, tak sa vám nezhorí.

Ak nechcete zahusťovať múkou, kľudne vynechajte a nahradte 2PL ovsených vločiek alebo jemnými perličkami či krupicou.

Smotanu pridajte až keď je polievka uvarená. Ak chcete diétnejšiu verziu, nahradte smotanu mliekom.

Majorán pridajte takisto až do uvarenej polievky, inak by zhorkol.

Najjednoduchšia krémová cesnačka

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 6-8 strúčikov cesnaku
    2Pl hl. múky
    5 stredne veľkých zemiakov
    2 PL masla
    1,5l vody/vývaru
    150ml mlieka alebo sladkej smotany
    1čl sušeného cesnaku
    soľ, čierne korenie, drtená rasca
    1čl sušeného majoránu

Directions

  • V hrnci si roztopíme maslo s troškou oleja a pridáme cesnak pokrájaný na plátky, najlepšie ešte do mierne teplého hrnca. Cesnak má totiž pri horúcom tuku tendenciu veľmi rýchlo prihorieť.
  • Po 1 minúte pečenia posypeme cesnak múkou a krátko ju ešte ohrejeme. Potom zalejeme vodou alebo vývarom a dochutíme soľou, čiernym korením a rascou.
  • Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky a pridáme k polievke. Všetko varíme 20 minút do zmäknutia zemiakov.
    Potom ešte pridáme sušený cesnak pre intenzívnejšiu chuť a polievku ponorným mixérom rozmiexujeme do hladka.
  • Už len prilejeme mlieko alebo smotanu na zjemnenie chuti a kdo chce ozdobí vrch polievku napríklad čerstvými bylinkami alebo opečenými krutónmi či so syrom zapečnými chlebíkom.

Najjednoduchšia krémová cesnačka

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty

Využite vianočné zľavy na všetky moje produkty, ktoré trvajú už len do vianoc.

PRODUKTY

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*