Táto torta z Viedne je nielen svetoznáma ale na jej prípravu existuje aj neuveriteľne veľa rozličných receptov. Je ťažké sa v nich vyznať a nájsť tú “pravú” verziu. Moja verzia je inšpirovaná jednou starou Nemeckou kuchárskou knihou, ktorá sa zaoberá technikou pečenia a mne sa zdala táto verzia asi najvernejšia a najpodobnejšia originálu. Ja som ju potom trochu prispôsobila mojím stravníkom a pridala pár chuťových aspektov, ktoré chutia nám.
Sacherová torta
Course: Pečieme, Sladké4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Cesto
125g roztopeného masla
4 vajíčka
250g hl. múky
150g kr. cukru
40g kakaa
100g tmavej čokolády- Okrem toho
150g tmavej čokolády
1 pohár jahodovej marmelády
2PL kokosového tuku- Ganache
200ml šlahačkovej smotany
150g čokolády
2PL kakao
Postup
- Do hrnca nalejte vodu, nad ňu položte misku z nehrdzavejúcej ocele a vložte do nej rozpustené maslo a čokoládu na varenie. Keď sa zmes rozpustí, nechajte ju dôkladne vychladnúť. Oddeľte žĺtky od bielkov. Bielky vyšľahajte do tuhej peny a odložte bokom.
- Žĺtky vyšľahajte s cukrom do peny. Pridáme maslovo-čokoládovú zmes. Potom postupne pridávame kakao, strúhanku a múku. Keď sa všetko spojí, postupne pomalými pohybmi pridávame bielky. Tortovú formu (20-22 cm) vymastíme a nalejeme do nej cesto. Pečieme v predhriatej rúre pri 160C približne 40-45 minút. Ku koncu cesto prikryjeme alobalom.
- Cesto necháme dôkladne vychladnúť a prekrojíme na polovicu. Pracovnú plochu posypeme práškovým cukrom, marcipán rozdelíme na polovicu a každú časť rozvaľkáme na kruh s priemerom tortovej formy.
- Pripravíme si ganache. Horkú čokoládu nakrájajte na malé kúsky a vložte ich do žiaruvzdornej misky. V hrnci zohrievajte smotanu na miernom ohni, kým nezačne vrieť. Horúcu smotanu nalejte na nasekanú čokoládu.
Nechajte ju minútu odstáť a potom miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a zmes nebude hladká. Po vychladnutí vyšľaháme do tuha. - Spodnú časť piškóty potrieme 4-6pl jahodovej marmelády, na to nanesieme ganache a polozíme druhú čast cesta.
- Na polevu necháme nad parou zohriať čokoládu a 2pl kokosového tuku. Miešame, kým sa všetko nespojí a nerozpustí. Polevu nalejeme na cesto a rovnomerne rozotrieme.
Tortu uložíme do chladničky na približne 2 hodiny. Tortu je najlepšie krájať nožom zohriatym v teplej vode.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Sacherová torta
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.