Sacherová torta

Táto torta z Viedne je nielen svetoznáma ale na jej prípravu existuje aj neuveriteľne veľa rozličných receptov. Je ťažké sa v nich vyznať a nájsť tú “pravú” verziu. Moja verzia je inšpirovaná jednou starou Nemeckou kuchárskou knihou, ktorá sa zaoberá technikou pečenia a mne sa zdala táto verzia asi najvernejšia a najpodobnejšia originálu. Ja som ju potom trochu prispôsobila mojím stravníkom a pridala pár chuťových aspektov, ktoré chutia nám.

Sacherová torta

Recipe by lydia.argilliCourse: Pečieme, Sladké
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • Cesto
  • 125g roztopeného masla
    4 vajíčka
    250g hl. múky
    150g kr. cukru
    40g kakaa
    100g tmavej čokolády

  • Okrem toho
  • 150g tmavej čokolády
    1 pohár jahodovej marmelády
    2PL kokosového tuku

  • Ganache

  • 200ml šlahačkovej smotany
    150g čokolády
    2PL kakao

Postup

  • Do hrnca nalejte vodu, nad ňu položte misku z nehrdzavejúcej ocele a vložte do nej rozpustené maslo a čokoládu na varenie. Keď sa zmes rozpustí, nechajte ju dôkladne vychladnúť. Oddeľte žĺtky od bielkov. Bielky vyšľahajte do tuhej peny a odložte bokom.
  • Žĺtky vyšľahajte s cukrom do peny. Pridáme maslovo-čokoládovú zmes. Potom postupne pridávame kakao, strúhanku a múku. Keď sa všetko spojí, postupne pomalými pohybmi pridávame bielky. Tortovú formu (20-22 cm) vymastíme a nalejeme do nej cesto. Pečieme v predhriatej rúre pri 160C približne 40-45 minút. Ku koncu cesto prikryjeme alobalom.
  • Cesto necháme dôkladne vychladnúť a prekrojíme na polovicu. Pracovnú plochu posypeme práškovým cukrom, marcipán rozdelíme na polovicu a každú časť rozvaľkáme na kruh s priemerom tortovej formy.
  • Pripravíme si ganache. Horkú čokoládu nakrájajte na malé kúsky a vložte ich do žiaruvzdornej misky. V hrnci zohrievajte smotanu na miernom ohni, kým nezačne vrieť. Horúcu smotanu nalejte na nasekanú čokoládu.
    Nechajte ju minútu odstáť a potom miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a zmes nebude hladká. Po vychladnutí vyšľaháme do tuha.
  • Spodnú časť piškóty potrieme 4-6pl jahodovej marmelády, na to nanesieme ganache a polozíme druhú čast cesta.
  • Na polevu necháme nad parou zohriať čokoládu a 2pl kokosového tuku. Miešame, kým sa všetko nespojí a nerozpustí. Polevu nalejeme na cesto a rovnomerne rozotrieme.
    Tortu uložíme do chladničky na približne 2 hodiny. Tortu je najlepšie krájať nožom zohriatym v teplej vode.


Sacherová torta

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty

Využite vianočné zľavy na všetky moje produkty, ktoré trvajú už len do vianoc.

PRODUKTY

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*